V DSS spúšťajú očkovanie treťou dávkou vakcíny

NETKY.SK • 7 Október 2021, 10:25 • 2 min
V DSS spúšťajú očkovanie treťou dávkou vakcíny

BRATISLAVA - Vakcináciu klientov a zamestnancov domovov dôchodcov budú zabezpečovať očkovacie tímy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Klienti a zamestnanci zariadení sociálnych služieb (ZSS) sa už môžu prihlasovať na očkovanie treťou dávkou vakcíny proti novému koronavírusu. Povedal to minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) na tlačovej konferencii pred štvrtkovým rokovaním vlády. 

 

img

 

Skupinové očkovanie

Na skupinové očkovanie už po novom bude stačiť päť prihlásených klientov alebo zamestnancov. Takisto sa môžu hlásiť i tí, ktorí chcú dostať prvú dávku.

 

"Dohodli sme s Ministerstvom zdravotníctva (MZ) SR postup, ako sa to bude realizovať," povedal Krajniak. Kým predtým bolo potrebných na skupinové výjazdové očkovanie v ZSS 20 nahlásených ľudí, teraz ich stačí päť. Očkovanie budú zabezpečovať výjazdové tímy MZ SR.

 

img

 

Keďže prihlasovanie je už spustené, minister očakáva, že fyzicky sa očkovanie v ZSS začne o pár dní. Záujem treba nahlasovať na e-mailovú adresu vakcinacia@employment.gov.sk. "My žiadosť zaevidujeme a posúdime, aby sme zdravotníckym tímom, ktoré budú vykonávať očkovanie, uľahčili prácu," poznamenal minister.

 

Skontrolovanú dokumentáciu rezort pošle na MZ, zverejní poradie, v akom boli žiadosti posielané, a na základe toho budú chodiť vakcinačné tímy do zariadení.

 

Prečítajte si tiež: Švédsko pozastavilo očkovanie vakcínou od Moderny. Má vážne dôvody

 

Výjazdové tímy zároveň môžu zaočkovať aj tých, ktorí majú záujem o prvú dávku vakcíny, ak prejavia záujemNa margo toho, prečo sa štát rozhodol očkovať v DSS aj treťou dávkou vakcíny Krajniak povedal, že okrem rôznych štúdií má na to rezort dôvod aj pre praktické skúsenosti s tým, že klienti a zamestnanci, ktorí boli zaočkovaní hneď na začiatku (vo februári) a ochoreli na COVID-19, mali v porovnaní s tými, ktorých zaočkovali neskôr, o trochu horší priebeh ochorenia.

 

img

 

Podľa prieskumu rezortu práce má záujem o tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 najmenej polovica z tých klientov a zamestnancov, ktorým bola podaná druhá dávka.

 

Mohlo by vás zaujímať: V Portugalsku je zaočkovaných 85 percent populácie. Za úspechom stojí bývalý generál ponorky

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies