Útok vo Francúzsku sa vyšetruje ako teroristický čin

NETKY.SK • 5 Apríl 2020, 10:15 • 2 min
Útok vo Francúzsku sa vyšetruje ako teroristický čin

PARÍŽ - Francúzska polícia vyšetruje včerajší útok v meste Romans-sur-Isere, pri ktorom muž zabil nožom dvoch ľudí a ďalších päť zranil, ako terorizmus.

slovakia

left justify in out

Zadržaný počas modlitby 

Prokuratúra uviedla, že páchateľa zatkli neďaleko od miesta, keď kľačal na chodníku a modlil sa v arabčine. Zadržali aj jeho známeho.

 

Chybu spravili aj obete 

Podozrivý nemal pri sebe žiadne doklady, no tvrdí, že sa narodil v roku 1987 v Sudáne. V jeho byte našli ručne písané poznámky, v ktorých sa sťažoval na život "v krajine neveriacich". Prokurátor tiež objasnil, že obete si išli nakúpiť potraviny, čo je jedna z mála povolených aktivít vo Francúzsku, kde platia prísne opatrenia týkajúce sa šírenia nového koronavírusu.

 

img

 

Veľký zásah 
Na miesto prišiel aj minister vnútra Christophe Castaner. Do akcie sa zapojilo približne sto policajtov a 45 hasičov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa mytélé.fr (@mytele.fr),

 

Priebeh útoku 
Francúzske médiá píšu, že útočník najprv podrezal hrdlo mužovi pred jeho partnerkou a synom, následne išiel do trafiky, kde pobodal predavača a dvoch zákazníkov. Potom si to namieril do mäsiarstva, kde zobral ďalší nôž a napadol zákazníka. Napokon prišiel do supermarketu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies