Na Slovensko prichádza nový film Ani ve snu! Je o parkúristoch a prvej láske

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 14:45 • 2 min
Na Slovensko prichádza nový film Ani ve snu! Je o parkúristoch a prvej láske

BRATISLAVA - Na Slovensko prichádza nový film o parkúristoch a prvej láske Ani ve snu! Režisérom snímky o 15-ročnej Laure, ktorá má chuť zdolávať prekážky, dostane sa do partie parkúristov, kde ju zaskočí láska, je Petr Oukropec (Modrý tiger).

slovakia

left justify in out

Snímka vznikla v česko-slovensko-bulharskej koprodukcii (Negativ, Česká televízia, Arina, The Chouchkov Brothers), svetovú premiéru mala na Berlinale a ďalej cestuje po festivaloch. Oficiálnu slovenskú premiéru bude mať 20. júla na Magio pláži v Bratislave.

 

"To, že si film vybral festival v Berlíne, je veľký úspech. Premietali ho v rámci sekcie Generation 14+. U nás vzniká málo filmov, ktoré by boli zaujímavé pre mladých ľudí a pritom by dokázali zaujať aj svojou kvalitou a originálnym pohľadom. Film uvádzajú aj Karlove Vary, do svojho programu ho zaradil aj Art Film Fest a predtým Medzinárodný filmový festival v Šanghaji," uviedla slovenská producentka filmu Silvia Panáková zo spoločnosti Arina.

 

Pod scenár snímky venovanej parkúru, životnému štýlu najmä chlapcov, ktorí sa snažia posúvať hranice vlastného tela a svojich fyzických schopností v súčasnom industriálnom mestskom prostredí, sa podpísal Egon Luděk Tobiáš. Prináša príbeh rezkej, svižnej a tvrdohlavej Laury, ktorá sa túži dostať do partie parkúristov a prvý raz pocíti lásku. Začne žiť dvojaký život. Vo fantazijnom svete romantických ilúzií jej Luky patrí, v realite sa však jej snaha zblížiť sa s ním skončí inak. Vo chvíli, keď sa oba svety zvláštnym spôsobom prepoja, sa Laura musí rozhodnúť pre jeden z nich. Postavy Laury a Lukyho stvárnili Barbora Štikarová a Toman Rychtera. Jednu z hlavných postáv si zahral aj slovenský herec Ivan Martinka. Zo slovenskej strany sa na filme výrazne podieľal aj Michal Struss, ktorý robil so slovenským tímom špeciálne efekty VFX.

 

Režiséra a producenta Oukropca svet parkúristov a urbánneho priestoru fascinuje. "Je v ňom veľký kus romantiky a, samozrejme, aj vzťahov. Urban parkúr a freerunning sme začali viacej sledovať a uvedomili sme si, ako sú v ňom napríklad mladí Česi výnimoční. Barbora Štikarová sa začala robiť parkúr tesne pred nakrúcaním. Predtým robila džudo a futbal, má mimoriadny pohybový talent, začala rovno skákať svojím extrémnym 'kamikadze' štýlom," dodal.

 

Petr Oukropec debutoval ako producent v roku 1994 dlhometrážnym filmom Indiánske leto. O rok na to založil spoločne s Pavlom Strnadom produkčnú spoločnosť Negativ. Tá vyrobila viac ako 40 hraných, dokumentárnych a animovaných filmov, ktoré získali viacero medzinárodných cien. V roku 1999 dostal Českého leva za najlepší film roku (Návrat idiota). Je členom Európskej filmovej akadémie. Od roku 2003 vedie producentskú dielňu na katedre produkcie na pražskej FAMU. V roku 2012 debutoval ako režisér dobrodružným filmom pre deti Modrý tiger.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies