Na pražskom letisku vybuchla časť granátu

NETKY.SK • 14 Apríl 2022, 14:38 • 2 min
Na pražskom letisku vybuchla časť granátu

PRAHA – Pri utorkovom výbuchu na pražskom Letisku Václava Havla pravdepodobne explodovala časť vojenského granátu, a nie zábavná pyrotechnika, ako sa pôvodne predpokladalo. TASR prevzala správu od spravodajského portálu Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Brit, ktorý mal výbušninu vo svojej batožine, súd vo štvrtok vyhostil na tri roky z Českej republiky. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe Aleš Cimbala.

 

„Predmetnou vecou, ktorá mala v priestoroch letiska vzplanúť, bola časť vojenského granátu,“ uviedol Cimbala. Cudzinec sa podrobil skrátenému prípravnému konaniu pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania, informoval hovorca.

 

img

 

Brit pri výbuchu utrpel popáleniny. Incident si vynútil dočasné obmedzenie príjazdu na letisko, keďže polícia uzavrela jednu z priľahlých ulíc. Samotnú prevádzku letiska – odlety, prílety ani odbavovanie cestujúcich – však udalosť neovplyvnila.

 

 

Možno vás zaujme: V Lamanšskom prielive bude hliadkovať britské námorníctvo, uviedol Johnson



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies