Nebojte sa a vyjdite aj vy s kožou na trh!

NETKY.SK • 7 Október 2022, 06:14 • 2 min
Nebojte sa a vyjdite aj vy s kožou na trh!

BRATISLAVA - Edukačné podujatie zamerané na zvýšenie povedomia o diagnostike a liečbe kožných ochorení Trh kože sa uskutoční už po šiesty raz v sobotu 22. októbra súbežne v troch nákupných centrách v Bratislave (Nivy centrum), Banskej Bystrici (Europa SC) a Košiciach (Optima) v čase od 10.00 do 18.00 hod.

slovakia

left justify in out

Návštevníci budú môcť navštíviť stánky vystavovateľov a populárne „Verejné a diskrétne poradne kože“, kde budú môcť konzultovať svoje prípadne dermatologické problémy s poprednými kožnými lekármi zo všetkých regiónov Slovenska. Prihlasovanie do diskrétnych poradní, ktoré sú zamerané predovšetkým na kontrolu materských znamienok dermatoskopom, bude možné aj online cez webstránku podujatia www.trhkoze.sk.

Súčasťou Trhu kože sú aj odborné diskusie s lekármi a zdravotníckymi redaktormi  pripravované v spolupráci so Slovenskou dermatovenerologickou spoločnosťou, ktorá je hlavým odborným garantom.

Tento rok budú prednášky na témy akné, psoriáza,  mykózy, rakovina kože, rosacea a terapia morskou soľou.

 „Trh kože sa už vyprofiloval na celoročnú edukačnú platformu, čo bolo od začiatku našim cieľom, poskytnúť komplexné informácie z klinickej dermatológie, ktoré na Slovensku absentovali. Ľudia nám denne píšu do dermatologickej online poradne na našej webstránke a konzultujú svoje problémy, alebo si vyhľadávajú informácie  a spätne sa vracajú k odborným prednáškam v našom archíve“, uvádza riaditeľka podujatia Lele Tarbuk Zemanová.

V rámci Trhu kože bude po prvý raz v spolupráci s pacientskym združením Bodkáčik módna prehliadka pod názvom „Bodkovaný svet“, ktorá sa bude konať symbolicky v predvečer Svetového dňa psoriázy a jej cieľom bude poukázať cez modely s bodkovaným vzorom, že kožné ochorenia,ako sú prosiáza, či atopická dermatitída, sú liečiteľné a netreba ich skrývať pod oblečením.

Dermatovenerológovia apelujú na verejnosť, aby podnecovali včasnú diagnostiku a návštevu kožných ambulancií. Jesenné mesiace sú ideálnym časom na kontrolu a vyšetrenia prípadných zmien na pokožke a ich liečbu. Trh kože je len doplňujúcim podujatím, ktoré chce práve poukázať na nevyhnutnosť riešenia kožných ochorení a súčasne poskytnúť bezplatné konzultácie v prípade, že ľudia odkladajú, alebo sa boja vyšetrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies