Mbappé sa o zotrvaní v PSG radil aj s prezidentom Macronom

NETKY.SK • 24 Máj 2022, 19:04 • 2 min
Mbappé sa o zotrvaní v PSG radil aj s prezidentom Macronom

PARÍŽ – Astronomická zmluva Kyliana Mbappého vo francúzskom Saint Germain šokovala celý futbalový svet. Do hry o zotrvanie mladého futbalistu v hlavnom meste krajiny sa vložil aj prezident Emmanuel Macron.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný ofenzívny klenot cez víkend predĺžil aktuálny kontrakt v PSG o tri roky, čím poriadne nahneval fanúšikov a vedenie Realu Madrid. Mbappé totiž kráľovský klub označoval za mužstvo svojho srdca a na letnom prestupe bol údajne ústne dohodnutý. To sa však zmenilo po tom, ako mu vedenie klubu ponúklo lukratívnu zmluvu. Futbalista sa navyše o svojej budúcnosti bavil aj s hlavou štátu.

 

 

„Trochu sme sa o tom rozprávali. Dá sa povedať, že to bola dobrá rada. Chcel, aby som ostal v PSG. Bola to súčasť vyjednávania,“ prezradil novinárom. Mbappé prišiel do Paríža v roku 2018 z AS Monako za 180 miliónov eur ako druhý najdrahší hráč histórie po Brazílčanovi Neymarovi. Real za neho minulé leto ponúkal 200 miliónov eur.

 

Na adresu francúzskeho reprezentanta sa po podpise novej zmluvy strhla obrovská vlna kritiky. Podľa nepotvrdených informácií by mal dostať ročný čistý plat vo výške 100 miliónov eur, podpisový bonus 300 miliónov eur a slovo vo výbere prípadných posíl či trénera. Mbappé však rozhodnutie vysvetlil tak, že chcel ostať doma.

 

 

„Vždy to bolo ťažké rozhodnutie. Nemal som problémy s tlakom, pretože ten pociťujem od svojich štrnástich rokov. Všetci vedia, že som chcel minulý rok odísť. Bol som presvedčený, že v tom čase to bolo najlepšie rozhodnutie. Teraz je situácia iná po športovej a osobnej stránke. Vo Francúzsku som vyrastal, vždy som tu žil. Odísť by nebolo správne. Zmenil sa aj športový projekt. To ma prinútilo ostať, ale myslím, že sa môj príbeh ešte neskončil.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona