Enviropolícia obvinila muža z Bratislavy za protiprávny výrub stromov

NETKY.SK • 14 Február 2024, 09:55 • 2 min
Enviropolícia obvinila muža z Bratislavy za protiprávny výrub stromov

BRATISLAVA - Muž z Bratislavy obvinený za nezákonné vyrúbanie 16 stromov agátu, čím konal v rozpore so zákonom o ochrane prírody a krajiny a vyrúbal tak stromy v rozsahu skoro 13-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ enviropolície vzniesol obvinenie mužovi z Bratislavy pre úmyselný prečin porušovanie ochrany stromov a krov. Obvinený do februára 2023, na pozemkoch patriacich iným osobám v Bratislave – Rusovciach, nechal protiprávne vyrúbať 16 kusov stromov agátu bieleho. Obvinený zabezpečil pilčíka, ktorému na tento účel poskytol motorovú pílu a bez príslušného platného povolenia orgánu ochrany prírody mu uložil pokyn na „vyčistenie“ uvedeného pozemku, čím konal v rozpore so zákonom o ochrane prírody a krajiny a vyrúbal tak stromy v rozsahu skoro 13-tisíc eur.

 

Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až do výšky troch rokov.


Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že výruby stromov a krov sú zákonne upravené a nie je možné ich vykonávať svojvoľne. V prípade porušenia príslušných právnych predpisov sa osoba dopustí v závislosti od rozsahu protiprávneho konania - priestupku, správneho deliktu alebo aj trestného činu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Prezídium PZ / Enviropolícia, Foto: Prezídium PZ / Enviropolícia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies