Na pápežovej omši v Manile sa zúčastnilo rekordných šesť miliónov ľudí

NETKY.SK • 19 Január 2015, 06:00 • 2 min
Na pápežovej omši v Manile sa zúčastnilo rekordných šesť miliónov ľudí

MANILA - Pápež František uzavrel svoju návštevu Ázie v nedeľu veľkou omšou pod holým nebom v Manile, na ktorej sa podľa vlády zúčastnilo až do sedem miliónov ľudí, čo predstavuje historický rekord.

slovakia

left justify in out

 

Hovorca Vatikánu Federico Lombardi uviedol, že podľa kancelárie filipínskeho prezidenta na omšu v známom parku a jeho okolí prišlo napriek dažďu šesť až sedem miliónov ľudí. "Ak je to pravda, a my si myslíme, že je, ide o najväčšie podujatie v dejinách pápežov," povedal Lombardi. Dodal, že pápež Ján Pavol II. v rovnakej oblasti v roku 1995 prilákal päť miliónov veriacich.

 

Niektorí ľudia pred bránami, ktoré sa otvorili deväť hodín pred omšou, čakali celú noc. Pápež zahalený v žltom pršiplášti cestou davom opakovane zastavoval, bozkával deti a požehnával náboženské sošky, ktoré si ľudia priniesli. V homílii 78-ročný František vyzval Filipíncov, aby zavrhli ignoranciu a korupciu a vyslovil sa proti štátnym programom na regulovanie pôrodnosti. Vatikán uviedol, že omša bola venovaná obetiam tajfúnu Haiyan, ktorý zdevastoval krajinu v roku 2013. Omša, pred ktorou sa František stretol na univerzite s mladými ľuďmi a deťmi stiahnutými z ulíc, uzavrela jeho šesťdňovú návštevu Ázie. Na Filipínach sa hlási ku katolicizmu až 80 miliónov ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies