Korčok: „Hanba Smeru, nech žije Ukrajina!"

NETKY.SK • 30 August 2022, 06:59 • 2 min
Korčok: „Hanba Smeru, nech žije Ukrajina!"

BRATISLAVA - Včerajšie oslavy SNP sa žiaľ niesli v duchu hádok a invektív, situácia sa nezmenila ani dnes.

slovakia

left justify in out

„Odsudzujem rozhodnutie strany Smer-SD, že dnes na svoj politický míting pod rúškom osláv SNP pozvali veľvyslanca Ruskej federácie a aplaudovali jeho vystúpeniu. Je nehorázne, že smeráci sa ako jeden muž postavili za oficiálneho predstaviteľa štátu, ktorý vedie brutálnu vojnu proti nášmu susedovi a pošliapali tak aj pamiatku tých, ktorí položili život za našu slobodu a bojovali na správnej strane v SNP. Smer už definitívne a oficiálne, nielen verbálne, stojí na strane agresora a podporuje ho vo vojne proti Ukrajine, napísal Ivan Korčok. 

 

img

 

Minister zahraničných vecí taktiež informoval, že dnes bude ruskému veľvyslancovi tlmočiť svoj protest za to, že „verejne podporil stranu, ktorá otvorene spolupracuje s extrémistami, ktorí sa otvorene prihlásili k Slovenskému štátu, nikdy sa nedištancovali od holokaustu a na oslavy SNP vyvesili čierne vlajky." Doplnil, že konanie ruského diplomata je absolútne proti základným zásadám nezasahovania zahraničného diplomata do vnútornej politiky na Slovensku.

 

img

 

Stanovisko strany SMER

 

„Vážený pán minister, v tejto krajine sa niekto zbláznil, ale predstavitelia SMERu - SD to nie sú. Zakázať účasť verejnosti na oficiálnych oslavách SNP a nepozvať na ne veľvyslancov Ruskej federácie a Bieloruska je prejavom historického bezvedomia a hlbokej neúcty k občianskemu charakteru SNP a desaťtisícom obetí z radov partizánov a vojakov Červenej armády, ktorí padli na území SR v boji proti fašizmu a pri oslobodzovaní Slovenska."

 

img


„To, čo ste Vy, prezidentka SR a ďaľší ústavní činitelia dnes predviedli v Banskej Bystrici pod ochranou policajtov, ostreľovačov a kilometrov bariér sa zapíše do moderných dejín Slovenska tými najsmutnejšími písmenami. A neospravedlní Vás žiaden dôvod, ani ten najprimitívnejší, ktorým bol strach z priameho kontaktu s ľuďmi," dodala strana vo svojom oficálnom vyhlásení na adresu ministra Korčoka. 

 

Zo sveta: V Záporoží hrozí únik rádioaktívneho vodíka, Ukrajina začala obyvateľom rozdávať tablety s jódom!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies