Pretrhnutá nádrž v Rudne nad Hronom si vyžiadala jednu obeť

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 19:55 • 2 min
Pretrhnutá nádrž v Rudne nad Hronom si vyžiadala jednu obeť

RUDNO NAD HRONOM – Hasiči momentálne zasahujú pri pretrhnutí nádrže neďaleko obce Rudno nad Hronom (okres Žarnovica). Pretrhnutá hrádza si vyžiadala jednu obeť.

slovakia

left justify in out

Voda po pretrhnutí preteká celou obcou a zaplavuje pivnice rodinných domov. V tlačovej správe o tom informuje Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Silný prúd vody už stihol zachytiť a usmrtiť jednu osobu.

 

 

img

 

 


„Hasiči momentálne pomocou vysokokapacitného čerpadla a plávajúcich čerpadiel odčerpávajú vodu zo zatopených ulíc a pivníc. Zasahujúci hasiči budú z jedného domu zachraňovať tri osoby, ktoré sa nedokážu svojpomocne dostať von,“ uviedla Križanová.

 

 

„Silný prúd vody strhol jednu osobu, ktorú hasiči našli bez známok života. Na miesto udalosti smeruje aj evakuačný autobus HaZZ a plávajúci transportér zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom, ktorý bude v prípade potreby a zhoršenia situácie využitý na záchranu osôb z rodinných domov zasiahnutých povodňou,“ uviedla Križanová. 

 

img

 

Ako informovala Televízia Markíza, voda strhla 70-ročného muža, ktoré sa hasičom podarilo vyloviť, pomôcť mu však už nedokázali. 

 

img

 

Na miesto smeruje aj evakuačný autobus HaZZ a plávajúci transportér zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom, ktorý bude v prípade potreby a zhoršenia situácie využitý na záchranu osôb z rodinných domov zasiahnutých povodňou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies