Tour de France sa pôjde ešte tento rok, poznáme aj termín pretekov

NETKY.SK • 15 Apríl 2020, 13:46 • 2 min
Tour de France sa pôjde ešte tento rok, poznáme aj termín pretekov

Čakanie sa skončilo. Milovníci cyklistiky a fanúšici Petra Sagana a ostatných slovenských reprezentantov si už môžu vydýchnuť. Legendárne preteky okolo Francúzska sa nakoniec uskutočnia aj pre rok 2020.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Posun, ale predsa sa pôjde 

Organizátori najslávnejších cyklistických pretekov len pred niekoľkými chvíľami oznámili, že v poradí 107. ročník tohto podujatia sa po novom začne 29. augusta v Nice a vyvrcholí 20. septembra záverečnou etapou na Elyzejských poliach v Paríži. Dôvodom odkladu je pandémia koronavírusu, pre ktorú francúzsky prezident Emmanuel Macron oznámil zrušenie všetkých veľkých podujatí do polovice júla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tour de France™ (@letourdefrance),

 

Dosiahnutie dohody
Itinerár pretekov sa oproti zámeru nezmenil. Súboje o žltý dres sa mali pôvodne začať 27. júna a posledná etapa bola naplánovaná na 19. júla. Oficiálny web podujatia uvádza, že spoločnosť ASO ako organizátor pretekov je v pravidelnom kontakte so všetkými zúčastnenými stranami - od miestnych komunít až po verejné orgány, s ktorými dosiahla dohodu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tour de France™ (@letourdefrance),

 

Štart Sagana sa očakáva
Okrem pretekov s prezývkou "Stará dáma", ktoré by v roku 2020 mal absolvovať aj sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže Peter Sagan, presunuli aj jednodňové ženské preteky La Course by le Tour de France. Tie sa mali na Elyzejských poliach v Paríži pôvodne konať 19. júla, ale súčasná situácia si vyžiadala ich odklad na zatiaľ neznámy termín v priebehu Tour de France 2020.
 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies