Na Fiľakovskom hrade sa už po šestnásty krát uskutoční Palócka Veľká noc

NETKY.SK • 9 Apríl 2023, 09:00 • 2 min
Na Fiľakovskom hrade sa už po šestnásty krát uskutoční Palócka Veľká noc

FIĽAKOVO - Na Fiľakovskom hrade sa i tento rok uskutoční tradičná Palócka Veľká noc. V poradí 16. ročník podujatia na Veľkonočný pondelok (10. 4.) verejnosti priblíži maďarské i slovenské tradície. Informovala o tom riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Fiľakovo Eva Tóthová.

slovakia

left justify in out

"Návštevníci si môžu vyskúšať rôzne techniky zdobenia vajíčok, naučiť sa základy zdobenia perníkov a vyhotoviť si veľkonočné figúrky z pálky. Deti sa môžu tešiť aj na rozprávkový kútik, ručne poháňaný kolotoč, rôzne súťaže zručnosti, jazdu na koni a lukostreľbu," priblížila Tóthová. Súčasťou Palóckej Veľkej noci bude tiež jarmok, ktorý sa bude konať na nádvorí hradu a Podhradskej ulici. Chýbať nebudú ani požehnanie jedál, veľkonočné vinše či tradičné polievanie.

 

img

 

Organizátori podujatia pripravili pre verejnosť aj bohatý kultúrny program. Na javisku pod holým nebom sa predstavia slovenské i maďarské folklórne súbory či hudobníci. Súčasťou programu Palóckej Veľkej noci budú aj stále a dočasné expozície Hradného múzea vo Fiľakove. Podujatie podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín. V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty budú konať v priestoroch fiľakovského kultúrneho strediska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies