Na miestnej farme v Háji napadol medveď 20-ročného muža

NETKY.SK • 7 Júl 2023, 11:15 • 2 min
Na miestnej farme v Háji napadol medveď 20-ročného muža

HÁJ - Medveď hnedý zaútočil na 20-ročného muža na miestnej farme v obci Háj v okrese Turčianske Teplice. Dohrýzol mu obe ruky, jeho zranenia si vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Na miesto obratom dorazil Zásahový tím pre medveďa hnedého.

slovakia

left justify in out

Aktuálne po jedincovi pátrajú, po jeho nájdení ho usmrtia. Informoval o tom hovorca Ministerstva životného prostredia SR Tomáš Ferenčák.

 

"V tejto chvíli je najdôležitejšie, že mladý muž je mimo ohrozenia. Štátna ochrana prírody robí maximum, aby problémového medveďa vypátrala," zdôraznil minister Milan Chrenko. Minister sa spojil s rodinou poraneného mladého muža, vyjadril ľútosť nad celou situáciou a uistil ich o maximálnom nasadení ochranárov pri hľadaní problémového jedinca. "Otec poškodeného ministrovi uviedol, že sedem rokov boli ignorované jeho žiadosti o náhrady škôd spôsobené medveďom na hospodárskych zvieratách," uviedol Ferenčák. Chrenko podľa neho inicioval preverenie postupu príslušného okresného úradu v danej veci, keďže v prípade škôd spôsobených chráneným živočíchom náleží adekvátna kompenzácia. Na pohyb jedincov medveďa hnedého v intraviláne a extraviláne upozornila v piatok i obec Háj na svojej webovej stránke. Obyvateľov vyzvala na obozretnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies