Známe letisko končí. Ministerstvo dopravy deklaruje úhradu platov

NETKY.SK • 18 December 2020, 07:06 • 2 min
Známe letisko končí. Ministerstvo dopravy deklaruje úhradu platov

SLIAČ - Letisko Sliač oznámilo ukončenie civilnej prevádzky.

slovakia

left justify in out

Letisko Sliač končí s civilnou prevádzkou po 84 rokoch. Dotkne sa to 26 zamestnancov.

Hromadné prepúšťanie spoločnosť už ohlásila na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny vo Zvolene. Informoval o tom výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Roland Schaller.

 

Výpovede

 

Stredoslovenské letisko skončí s civilnou prevádzkou k 31. decembru, dôvodom je pripravovaná rekonštrukcia vojenského letiska.

 

„V závislosti od dohodnutej výpovednej lehoty budú výpovede zamestnancom doručené tak, aby sa ukončili k dátumu 1. máj 2021,“ spresnil Schaller s tým, že prácu si zatiaľ udržali dvanásti ľudia. Tí budú vykonávať nevyhnutné úkony, ktoré smerujú ku zrušeniu spoločnosti.

 

 

img

 

 

Ministerstvo dopravy


Ministerstvo dopravy a výstavby SR deklaruje, že vyplatí všetky záväzky voči všetkým zamestnancom zrušenej letiskovej spoločnosti Letisko Sliač, a. s.

 

Letisková spoločnosť bola prevádzkovateľom civilnej časti medzinárodného verejného letiska so zmiešanou vojenskou a civilnou prevádzkou.

 

V nasledujúcich troch rokoch sa bude letisko rekonštruovať, prevádzka pre civilných cestujúcich preto nebude možná.

 

,,My sme analyzovali, čo bude najvhodnejším riešením z pohľadu efektivity. Samozrejme, že prepustenie 37 zamestnancov vnímam citlivo, no ministerstvo ako jediný akcionár nemá zdroje na to, aby v nasledujúcich rokoch počas rekonštrukcie udržiavalo spoločnosť, ktorá nebude schopná prevádzky, a teda ani zisková,“ uviedol minister Andrej Doležal.

 

 

img

 

 

Budúcnosť

 

O obnovení civilných letov po ukončení rekonštrukcie ešte nebolo rozhodnuté.

Rezort dopravy aj Ministerstvo obrany SR vyjadrili svoj záujem na opätovnom prevádzkovaní civilnej leteckej dopravy na tomto vojenskom letisku hneď, ako to bude možné.

 

Posudzovať to bude zriadená medzirezortná pracovná skupina. Rekonštrukcia letiska by mala byť hotová najskôr do konca roka 2023.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies