Lionel Messi má nový domov, zamieri do PSG!

NETKY.SK • 10 August 2021, 15:22 • 2 min
Lionel Messi má nový domov, zamieri do PSG!

PARÍŽ – Hviezdny argentínsky reprezentant Lionel Messi minulý týždeň šokoval futbalovú verejnosť núteným odchodom z Barcelony. Jeho novým zamestnávateľom sa stane parížsky St. Germain.

slovakia

left justify in out

Informácie o prestupe leta priniesol francúzsky denník L´Equipe a špekulácie dnes na letisku v Barcelone potvrdil Messiho otec Jorge, ktorý sprevádza syna do Paríža. V novom pôsobisku by mal podpísať kontrakt na dva roky s opciou na ďalšiu sezónu. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

 

Messiho odchod z metropoly Katalánska bol v uplynulých dňoch futbalovou témou číslo jeden. Barcelona sa nachádza v dlhoch vo výške 1, 173 miliardy eur a keďže sa jej nepodarilo znížiť platy hráčov do takej miery, aby sa udržala v rovine finančného fair play španielskej najvyššej súťaže, musela sa rozlúčiť so svojím argentínskym talizmanom, ktorý v klube pôsobil 21 rokov. Messi v nedeľu zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej prezradil, že z Barcelony odísť nechcel a dúfa, že sa do klubu svojho srdca v budúcnosti vráti, pretože to sľúbil deťom. Jeden z najlepších hráčov histórie sa dokonca neubránil slzám.

 

 

Po príchode do Paríža si rodák z Rosaria opäť zahrá s bývalým spoluhráčom z Barcelony Neymarom, smrtiaci útočný trojzubec doplní Francúz Kylian Mbappé, ktorý je považovaný za nástupcu argentínskeho velikána. PSG už v tomto prestupovom období posilnil obranca Sergio Ramos z Realu Madrid ako aj ďalší zadák Achraf Hakimi z Interu Miláno. Mužstvo navyše vedie Messiho krajan Mauricio Pochettino. Šesťnásobný držiteľ ocenenia Zlatá lopta FIFA by mal v novom pôsobisku zarábať 35 miliónov eur ročne.

 

 

Messi strávil v Barcelone celú doterajšiu kariéru. V pruhovanom drese odohral 778 súťažných zápasov a strelil 672 gólov, čo je suverénne najviac v klubovej histórii. Desaťkrát sa tešil z víťazstva v La Lige a štyrikrát dvíhal nad hlavu trofej Ligy majstrov. V PSG tak odštartuje novú etapu kariéry a bohatí katarskí majitelia francúzskeho klubu dúfajú, že im pomôže získať vysnený premiérový triumf v milionárskej súťaži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies