Na letisku v Káthmandu v Nepáli už druhý deň nevybavujú medzinárodné lety

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 08:30 • 2 min
Na letisku v Káthmandu v Nepáli už druhý deň nevybavujú medzinárodné lety

KÁTHMANDU - Všetky medzinárodné prílety aj odlety z jediného medzinárodného letiska v nepálskej metropole Káthmandu ostávajú pozastavené aj dnes po stredajšom tvrdom pristátí lietadla spoločnosti Turkish Airlines. Stroj uviazol na pristávacej dráhe a blokuje prevádzku letiska, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Príslušné úrady v Nepále nedisponujú dostatočnou technikou, aby mohli odtiahnuť poškodený Airbus-A330 z pristávacej dráhy. Pracovníci Tribhuvanovho medzinárodného letiska čakajú na príchod technikov a patričného vybavenia, ktoré Nepálu zapožičajú indické vzdušné sily, vysvetlil nemenovaný predstaviteľ úradu pre civilné letectvo.

 

Odbavovanie letov na Tribhuvanovom medzinárodnom letisku pozastavili v stredu, keď úrady zrušili celkovo 80 letov. Na letisku uviezli stovky cestujúcich. Rovnaký počet pozastavených letov sa očakáva aj dnes.

 

Pri stredajšom pristávaní na letisku v Káthmandu sa stroju s 248 ľuďmi na palube, ktorý letel z Istanbulu, roztrhla jedna pneumatika, vyvliekla sa a odletela mimo pristávaciu dráhu.

"Na prvý raz sa mu nepodarilo pristáť pre zlú viditeľnosť, druhý pokus uskutočnil približne o hodinu," uviedol v stredu prevádzkový riaditeľ Tribhuvanovho medzinárodného letiska. "Pri druhom pokuse malo tvrdé pristátie, počas ktorého jedna z pneumatík lietadla odletela mimo pristávaciu dráhu a roztrhla sa. Všetci cestujúci boli premiestnení do bezpečia."

 

Štyroch ľudí s miernymi zraneniami previezli na kontrolu do nemocnice.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies