V Apple predajni zadržali ozbrojeného muža

NETKY.SK • 23 Február 2022, 08:02 • 2 min
V Apple predajni zadržali ozbrojeného muža

AMSTERDAM – Muža so strelnou zbraňou, ktorý v utorok podvečer zadržiaval niekoľko ľudí ako rukojemníkov v predajni firmy Apple v centre holandského Amsterdamu, špeciálna jednotka premohla a zadržala. Aj posledný z rukojemníkov je v bezpečí, informovala polícia. TASR o tom informovala na základe správ prevzatých od agentúr AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Policajti v aute do muža narazili, keď vybehol z predajne. „Leží na ulici a robot ho kontroluje, či nemá pri sebe výbušniny. Na diaľku ho majú pod kontrolou ozbrojení policajti,“ uviedla polícia na Twitteri. Následne dodala, že muž nemal pri sebe výbušniny a že sa oňho stará zdravotnícky personál. Motív jeho činu nebol bezprostredne jasný. Podľa polície sa niekoľkým ľuďom podarilo počas rukojemníckej drámy utiecť z obchodu.

 

 

Polícia dostala najprv okolo 17:40 hlásenie o údajnej ozbrojenej lúpeži v predajni na námestí Leidseplein, ktoré je centrom amsterdamského nočného života. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie a videá zachytávajúce muža, ktorý v predajni zbraňou ohrozoval ďalšiu osobu. Viacerí svedkovia, ako aj portál AT5 uviedli, že počuli viacero výstrelov. Polícia uzavrela námestie Leidseplein a nasadila aj vrtuľník.

 

 

Možno vás zaujme: Chára vyrovnal rekord Cheliosa, historický míľnik okorenil asistenciou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies