Britského princa Andrewa obvinili zo sexuálnych útokov na mladistvú Virginiu Guiffre

NETKY.SK • 10 August 2021, 18:03 • 2 min
Britského princa Andrewa obvinili zo sexuálnych útokov na mladistvú Virginiu Guiffre

BRATISLAVA - Američanka podala v New Yorku žalobu na britského princa Andrewa za sexuálne útoky v čase, kedy bola ešte mladistvá.

slovakia

left justify in out

Virginia Giuffre, jedna zo žien obviňujúcich zosnulého amerického finančníka a usvedčeného sexuálneho delikventa Jeffreyho Epsteina zo sexuálneho zneužívania, tvrdí, že ju vojvoda z Yorku zneužil v Londýne a New Yorku, keď mala ešte 17 rokov. Hovorkyňa 61-ročného princa, ktorý sa s finančníkom priatelil, odmietla prípad komentovať.

 

img

Giuffre tvrdí, že ju princ Andrew sexuálne zneužil v londýnskom dome Epsteinovej spolupracovníčky Ghislaine Maxwell, ktorá čelí federálnym obvineniam zo spolupráce s finančníkom na zneužívaní štyroch neplnoletých dievčat. Taktiež sa postaví pred súd. Proces s Maxwell, ktorá vinu popiera, sa začne v novembri.

 

img

 

K ďalšiemu zneužívaniu malo dôjsť v Epsteinových domoch na Manhattane a na amerických Panenských ostrovoch. V žalobe, ktorú podala na základe zákona o ochrane detí, uvádza, že princ robil sexuálne akty bez jej súhlasu, pričom vedel, koľko má rokov, aj to, že je obeť obchodovania s ľuďmi za účelom sexu. Tridsaťosemročná Giuffre, ktorá sa v tom čase volala Virginia Roberts,   stále trpí výrazným emocionálnym a psychickým utrpením a ublížením.

 

img

 

Prečítajte si: Rihanna sa stala miliardárkou, nebolo to však vďaka hudbe

Civilná žaloba tiež uvádza, že princ a jeho zástupcovia odmietli žiadosti o poskytnutie akýchkoľvek skutočností, kontextu alebo vysvetlenia, ktoré by mohol mať, a o preskúmanie alternatívnych prístupov k riešeniu sporov.

Giuffre už skôr obvinila princa Andrewa zo sexuálneho zneužívania. On to v rozhovore v roku 2019 poprel s tým, že sa to nikdy nestalo. "To sa nestalo. Môžem vám úplne kategoricky povedať, že sa to nikdy nestalo. Nepamätám si, že by som sa s touto dámou niekedy stretol, vôbec nič."

 

Vojvoda z Yorku, ktorý sa neskôr stiahol do ústrania, odmieta obvinenia, že by sa podieľal na Epsteinových zločinoch. Opakovane tiež poprel, že by vedel o kriminálnom správaní svojho niekdajšieho priateľa.

 

img

 

Princ Andrew síce hovorí, že si nepamätá, že by sa niekedy stretol s Virginiou Giuffre, a že s ňou nikdy nemal sex. Existuje však fotografia, ktorá ho jasne zachytila v objatí s pani Giuffre na mieste, o ktorom brat Ghislaine Maxwellovej, potvrdil, že sa veľmi podobá na jej vtedajší londýnsky dom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies