Na letiskách v Hamburgu a Stuttgarte zrušili stovky príletov a odletov

NETKY.SK • 9 Február 2015, 17:32 • 2 min
Na letiskách v Hamburgu a Stuttgarte zrušili stovky príletov a odletov

BERLÍN - Varovné štrajky zamestnancov bezpečnostného personálu dnes takmer ochromili letiská v nemeckých mestách Hamburg a Stuttgart.

slovakia

left justify in out

Desiatky tisícok cestujúcich museli meniť letenky alebo si na odlety počkať niekoľko hodín.
     

Informovala o tom tlačová agentúra DPA, podľa ktorej sa polícia preventívne rozhodla dočasne na dve hodiny uzavrieť aj vchody na preplnené letisko v Hamburgu. Takýto krok sa udial po prvý raz v 103-ročnej histórii tohto vzdušného prístavu.
     

Hovorkyňa letiska v Hamburgu Stefanie Harderová opísala situáciu ako "katastrofickú" - približne štvrtinu všetkých letov museli zrušiť. Hamburg je piate najvyťaženejšie komerčné letisko v Nemecku. 
     

Štrajk zamestnancov bezpečnostného personálu nemal vážnejšie dopady na plynulosť dopravy iba na letisku v Hannoveri.
     

Protestnú akciu pocítilo na vlastnej koži okolo 40.000 cestujúcich. Spomedzi plánovaných viac ako 400 príletov a odletov museli kvôli štrajku zrušiť viac ako 150, a to predovšetkým popoludňajších.
     

Už v utorok by sa však prevádzka spomínaných vzdušných prístavov mala normalizovať. O deň neskôr je naplánované ďalšie kolo rokovaní zainteresovaných o mzdových požiadavkách štrajkujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies