Ladislav Bašternák ide na slobodu. Rozhodol o tom súd v Trenčíne

NETKY.SK • 15 November 2021, 11:51 • 2 min
Ladislav Bašternák ide na slobodu. Rozhodol o tom súd v Trenčíne

TRENČÍN – Návrh na skrátenie trestu podal riaditeľ ústavu, kde si Bašternák odpykáva svoj trest.

slovakia

left justify in out

O prepustení na slobodu odsúdeného daňového podnikateľa Ladislava Bašternáka dnes rozhodol súd v Trenčíne. Spoza mreží sa dostane už dnes na skúšobnú dobu 30 mesiacov s 12-mesačným probačným dohľadom. Zároveň nemôže prekročiť hranice SR a vycestovať do zahraničia. Informoval o tom portál Aktuality.sk. 

 

„Dovoľujem si požiadať, aby bolo rozhodnuté o mojom podmienečnom prepustení z výkonu trestu odňatia slobody," povedal pred súdom Bašternák, ktorý by si svoj trest mal odpykávať až do roku 2024.

 

Návrh na predčasné prepustenie podal riaditeľ Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom. Dôvodom bolo, že ako väzeň sa Bašternák správal slušne, bol nekonfliktnýplne prijal svoj trest. Takýto postup umožňuje Trestný poriadok v prípade, že osoba odsúdená za zločin si odpykala už polovicu trestu.

 

Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil v marci 2019 trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Za mreže ho súd poslal za neoprávnené uplatnenie vratky DPH v roku 2012 v sume dva milióny eur z predaju bytov v komplexe Five Star Residence.

 

Bašternákovi zároveň prepadol majetok v prospech štátu, pretože spôsobil škodu v značnom rozsahuKeďže prokurátor Marian Varga nenechal zaistiť podnikateľov majetok, väčšinu z neho stihol Bašternák previesť na svojich rodinných príslušníkov. Takže v prospech štátu neprepadlo nič. 

 

Súvisiaci článok: Ladislav Bašternák sa môže predčasne dostať na slobodu!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies