Na kandidátkach parlamentných strán dominujú muži, najviac žien má zatiaľ Most

NETKY.SK • 4 December 2015, 12:45 • 2 min
Na kandidátkach parlamentných strán dominujú muži, najviac žien má zatiaľ Most

BRATISLAVA - Na kandidačných listinách parlamentných strán pre budúcoročné voľby dominujú ako po minulé roky opäť muži. Žien zväčša nie je na listinách ani 50. Nateraz ani jedna z parlamentných strán nemá na čele kandidačnej listiny ženu. Zmeniť by to chcelo hnutie OĽaNO-NOVA, ktoré zatiaľ listinu neschválilo.

slovakia

left justify in out

Z doteraz známych kandidačných listín má najviac žien Most-Híd. Priestor dal 35 zástupkyniam nežnejšieho pohlavia. Najvyššie postavilo podpredsedníčku Luciu Žitňanskú, ktorá je dvojkou na listine. Viac žien sa do prvej desiatky nedostalo. Vládny Smer-SD ponúka voličom 27 žien. Ani jedna však nie je v prvej desiatke. Ako prvá sa na listine objavuje podpredsedníčka parlamentu a šéfka poslaneckého klubu Jana Laššáková. Obsadila 14. priečku.

 

KDH má na listine 25 žien, pričom jednu dala hneď na druhé miesto. Podpredsedníčka Mirka Szitová je zároveň jediná zástupkyňa nežného pohlavia v prvej desiatke. Liberálna SaS má spolu 25 žien. Medzi prvými desiatimi kandidátmi sú dve. Najvyššie, na tretej priečke sa umiestnila podpredsedníčka Jana Kiššová. Do prvej desiatky, na siedme miesto, sa dostala ešte poslankyňa Lucia Nicholsonová. SDKÚ-DS by malo mať na listine viac ako 30 žien. Najvyššie, na ôsmom mieste, má byť Barbora Oráčová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies