Na juhozápade Slovenska platí výstraha pred dažďom

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:35 • 2 min
Na juhozápade Slovenska platí výstraha pred dažďom

BRATISLAVA - Výstrahu prvého stupňa pred dažďom vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre viaceré okresy juhozápadného Slovenska. Výstraha platí až do piatkového (13.5.) rána.

slovakia

left justify in out

Varovanie pred dažďom sa týka okresov Malacky, Bratislava, Pezinok, Trnava, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa a Komárno. SHMÚ tu ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok okolo 35 milimetrov.

 

img

 

"Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," dodáva ústav na svojej internetovej stránke.

 

Predpoveď počasia na štvrtok (SHMÚ):

 

Polojasno, od juhozápadu postupné pribúdanie oblačnosti a miestami dážď, prehánky, len ojedinele aj búrky. Denná teplota 16 až 21, na juhu stredného Slovenska a na východe do 26 st. Slabý, cez deň prevažne východný vietor do 25 km/h, v nárazoch ojedinele okolo 45 km/h.

 

Piatok:

 

Veľká oblačnosť až zamračené, na viacerých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Ojedinele výdatnejšie zrážky. Najnižšia nočná teplota 13 až 8 st. Najvyššia denná teplota 16 až 21, na Kysuciach, Orave, Liptove miestami okolo 14 st. V noci slabý, v priebehu dňa južný až juhozápadný vietor 3 až 8 m/s, (do 10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 13 m/s (45 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie.

 

Sobota:

 

Oblačno až zamračené. Na viacerých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Najnižšia nočná teplota 12 až 7 st. Najvyššia denná teplota 15 až 19, na severe miestami okolo 13 st. Južný až juhozápadný, sa od západu postupne zmení na západný až severozápadný vietor 2 a 7 m/s (5 až 25 km/h).

 

Nedeľa:

 

Premenlivá, prevažne veľká oblačnosť a miestami, najmä na severe a východe prehánky. Vo vyšších polohách sneženie. Veterno. Najnižšia nočná teplota 11 až 5 st. Najvyššia denná teplota 10 až 16 st.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies