Videoreportáž: Súťaž Fotomodelka Európy vyhrala dcéra Jána Lašáka Lillien, podporil ju predseda poroty Jozef Oklamčák!

NETKY.SK • 14 November 2023, 17:30 • 2 min
Videoreportáž: Súťaž Fotomodelka Európy vyhrala dcéra Jána Lašáka Lillien, podporil ju predseda poroty Jozef Oklamčák!

Dcéra slovenskej hokejovej legendy Jána Lašáka 17-ročná Lillien sa stala víťazkou 12. ročníka medzinárodnej súťaže Fotomodelka Európy 2023. Výsledky vyhlásil uznávaný odborník na ženskú krásu a zároveň predseda poroty Jozef Oklamčák. Pozrite si reportáž Netiek s exkluzívnymi rozhovormi s víťazkou Lillien Lašákovou, s predsedom poroty Jozefom Oklamčákom, módnym dizajnérom Jozefom Grondžákom aj s organizátorkou súťaže Ivanou Kosorinovou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V priestoroch Autoextra Zlaté Moravce sa predstavili krásky z celého Slovenska na 12. ročníku suťaže Fotomodelka Európy 2023. Jej cieľom je odlíšiť sa a dať priestor dievčatám a ženám bez obmedzenia veku či výšky a zároveň ukázať prirodzenú krásu. Napriek tomu, že projekt prezentuje súhru krásy, životného štýlu a zdravia, nie je pravou súťažou krásy. Vek, výška či ideálne miery nezohrávajú významnú rolu, dôležité sú najmä predpoklady pre prácu fotomodelky.

Prvý ročník súťaže sa konal v Taliansku a my sme na neho nadviazali. Do súťaže sa každoročne prihlási niekoľko desiatok dievčat a my vyberieme 20. Účastníčky po celý rok na sebe pracujú a fotia. Prirodzene za ten rok niektoré ubudnú a tie ktoré to baví, tak zostanú,“ vysvetlila Ivana Kosorinová, organizátorka a zakladateľka súťaže.

Porote predsedal zakladateľ súťaže Miss Slovensko a šéf zoskupenia Československý Lev Jozef Oklamčák. Na súťaž prišiel so svojou najúspešnejšou Misskou Júliou Kokoruďovou, ktorú delegoval na štyri svetové súťaže.

Tento rok mala porota 43 členov, jej predsedom som už šiesty ročník. Táto súťaž je trochu iná, ako ostatné. Porota vyberá na základe fotografií a naživo vidí dievčatá až tu na finále. Porotcovia sa zhodli na víťazke, ja som dokonca využil právo udeliť dva hlasy. Víťazku som zároveň prijal medzi členov môjho zoskupenia Československý Lev, v ktorom sa stretávajú viaceré známe osobnosti,“ prezradil predseda poroty Jozef Oklamčák.

Titul Fotomodelka Európy 2023 získala Lillien Lašáková, Najsympatickejšou fotomodelkou Európy 2023 sa stala Diana Karásková. Ocenili aj ďalšie súťažiace, ktoré získali špeciálne ceny od partnerov súťaže.

Je to úžasný pocit, vôbec som to nečakala. Dievčatá boli krásne a výnimočné. Mám ešte len sedemnásť, čiže moje plány sú na prvom mieste štúdium, som totiž v maturitnom ročníku. Pripravujem sa na ďalšie štúdium na vysokej škole, ale určite by som chcela vo fotomodelingu pokračovať,“ skonštatovala víťazka Fotomodelka Európy 2023 Lillien Lašáková, ktorá je jedinou dcérou hokejového majstra sveta z Göteborgu 2002 Jána Lašáka.

Lillien Lašákovú ocenil aj magazín pre pánov Break. Jeho nového šéfredaktora Jozefa Grondžáka očarili najmä fotografie mladej krásky, ktorej dá priestor aj v pánskom mesačníku.

Najskôr som si dievčatá pozrel na sociálnych sieťach. Pretože ako fotomodelky by mali mať krásne fotografie. Podľa mňa mala najkrajšie Lillien, tak som mal milú povinnosť a vybral pre Break práve ju. Víťazka by mala mať charizmu, mala by byť fotogenická. Pózovať sa naučí, ale mala by vyzerať ako fotomodelka a mala by mať sexapíl,“ zhodnotil súťaž módny dizajnér a šéfredaktor magazínu Break Jozef Grondžák.

Lillien Lašáková má 182 centimetrov a pochádza zo Šurian. Do súťaže Fotomodelka Európy 2023 ju prihlásila jej mama Andrea. Lillien okrem slovenčiny plynule rozpráva anglicky, no učí sa aj ruštinu a španielčinu. Ako dcéra bývalého hokejového brankára sa v detstve veľa nacestovala. S rodičmi, ktorí sa v roku 2015 rozviedli, žila v Rusku, Fínsku, Česku či v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Ivan Medveď
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies