Muž, ktorý zaspal v nákladnej časti lietadla,nesmie pracovať pre Alaska Airlines

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 10:50 • 2 min
Muž, ktorý zaspal v nákladnej časti lietadla,nesmie pracovať pre Alaska Airlines

SEATTLLE - Nosič batožiny, ktorý zaspal a uviazol v nákladnom priestore pod kabínou lietadla americkej spoločnosti Alaska Airlines po štarte zo Seattlu, má v budúcnosti úplne zakázané pracovať pre tieto aerolínie. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Zamestnanec firmy Menzies Aviation, ktorá zabezpečuje letiskové pozemné služby, sa v pondelok 13. apríla dostal do hlavných správ médií po celom svete, keď sa z neho neúmyselne stal čierny pasažier letu 448 aerolínií Alaska Airlines. Po krátkom zdriemnutí sa totiž zobudil v nepriedušne uzatvorenej batožinovej časti lietadla a uvedomil si, že stroj je už vo vzduchu a smeruje do Los Angeles.

 

Muž začal búchať a pilot tieto zvuky vychádzajúce spod lietadla započul. Z nákladného priestoru sa navyše ozýval aj krik. Pilot ohlásil situáciu dispečerom, stroj so 170 ľuďmi na palube obrátil späť a bezpečne, ale neplánovane pristál na medzinárodnom letisku Seattle-Tacoma.

Vo vnútri nákladného priestoru našli rozrušeného nakladača batožiny, ale bol v poriadku. Úradom povedal, že tam zaspal ešte pred štartom lietadla.

 

Nosič batožiny neskôr absolvoval drogové testy a z nemocnice ho po lekárskej prehliadke prepustili, informovali aerolínie. Zamestnanec, ktorého meno úrady nezverejnili, nebol v ohrození, pretože v nákladnom priestore sa udržiava normálny tlak aj teplota, dodali predstavitelia aerolínií.

 

Nosič batožiny po prebudení v "bruchu lietadla" zatelefonoval v panike na tiesňovú linku 911 a operátora prosil o pomoc, pritom kričal "Nemôžem dýchať!". Potom sa spojenie prerušilo, ako uviedli predstavitelia letiska vo vyhlásení.

 

Hovorkyňa leteckej spoločnosti Alaska Airlines Bobbie Eganová pre tlačovú agentúru Reuters povedala: "Zamestnanec (firmy Menzies Aviation) má trvalý zákaz ešte niekedy pracovať pre Alaska Airlines."

 

Hovorkyňa dodala to, že zamestnanci nemajú povolené spať v práci. Povedala tiež, že kolegovia nosiča si všimli, že ešte pred štartom lietadla muž chýba - snažili sa mu dovolať na mobil a posielať mu esemesky, ale neúspešne. Potom "dospeli k záveru, že zo služby odišiel".

 

Hovorca firmy Menzies Aviation, Mickey Mandelbaum, uviedol, že spomínaný zamestnanec je mladík vo veku krátko po dvadsiatke a pre firmu pracoval 18 mesiacov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies