Moldava bude zrejme útočiskom Košičanov, fanúšikovia sú proti

NETKY.SK • 10 August 2016, 15:56 • 2 min
Moldava bude zrejme útočiskom Košičanov, fanúšikovia sú proti

KOŠICE - Majiteľ druholigového klubu VSS Košice Blažej Podolák sa nedohodol s vlastníkom futbalového štadióna v košickom Čermeli. Futbalisti VSS preto odohrali nedávny zápas proti Rimavskej Sobote (3:1) v Haniske, no ich trvalejším útočiskom sa zrejme stane Moldava nad Bodvou.

slovakia

left justify in out

Košický klub sa s finančnými problémami trápi už dlhší čas a jedným z ich dôsledkov je aj dlh voči prenajímateľovi košického štadióna v Čermeli. Košickí futbalisti preto prvý domáci zápas druhej najvyššej súťaže odohrali v neďalekej obci Haniska, ale dejiskom ich ďalších domácich zápasov bude zrejme Moldava nad Bodvou. "Nie som ochotný ďalej platiť za štadión v Čermeli. Za jedenásť rokov, odkedy som s futbalovým klubom v Košiciach, sme zaplatili majiteľom Lokomotívy vyše milióna eur a ďalšiu nezanedbateľnú sumu tvorí množstvo investícií do infraštruktúry štadióna aj jeho údržba. Akcionári Lokomotívy sa tvária, že my ako klub im budeme slúžiť a zveľaďovať ich majetok a platiť za prenájom štadióna a energie. Plus aj za jeho údržbu, vrátane zamestnávania človeka, ktorý sa o štadión stará," uviedol Blažej Podolák v rozhovore pre denník Košice:dnes. Majiteľ košického klubu zároveň priznal nesplnené finančné záväzky.

 

Domáce zápasy v Moldave nad Bodvou sa však nepozdávajú fanúšikom košického VSS, ktorí vo svojom oficiálnom stanovisku vyjadrili nevôľu navštevovať stretnutia v Moldave. "Je pre nás absolútne neakceptovateľné, aby sa ďalej šliapalo na slávne meno VSS. Dvadsať rokov sme boli nútení akceptovať domáce zápasy na štadióne mestského rivala, ale zápasy v Moldave nad Bodvou alebo kdekoľvek mimo Košíc rozhodne nebudeme navštevovať." Aj kapitán VSS Peter Šinglár by domáce zápasy najradšej hrával v Košiciach, ale riešenie vzniknutej situácie závisí od iných. "Aj my by sme boli radi, ak by veci fungovali a mohli by sme hrať v Košiciach. Fanúšikovia za nami nechcú chodiť do Moldavy, my by sme tiež radšej hrali u nás. Uvidíme. Snáď sa nájdu nejakí ľudia, ktorí budú mať chuť do futbalu, odosobnia sa a prídu pomôcť nášmu klubu,“ uviedol Peter Šinglár pre profutbal.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies