Mladých ľudí bez práce bude tento rok viac

NETKY.SK • 21 November 2017, 10:00 • 2 min
Mladých ľudí bez práce bude tento rok viac

NEW YORK - Celkový globálny hospodársky rast stále nie je spojený s rastom zamestnanosti.

slovakia

left justify in out

Hrozí tak, že ekonomická nestabilita môže zvrátiť nedávne zisky v zamestnanosti mladých ľudí.

 

Globálna miera nezamestnanosti mladých ľudí sa v roku 2016 stabilizovala na úrovni 13 %. ILO však očakáva jej mierne zvýšenie na 13,1 % v tomto roku, konštatuje správa o globálnych trendoch zamestnanosti mládeže v roku 2017.

 

Počet nezamestnaných mladých ľudí dosiahne v tomto roku 70,9 milióna. To je menej ako 76,7 milióna mladých v roku 2009, keď vrcholila globálna hospodárska kríza. Predpokladá sa však, že v tejto vekovej kategórii pribudne v roku 2018 ďalších 200-tisíc nezamestnaných a ich počet dosiahne 71,1 milióna.

 

ILO tiež v správe zdôraznila pokračujúcu "zraniteľnosť" mladých žien na trhu práce.

 

Medzinárodná organizácia práce poznamenala, že pokiaľ ide o zamestnanosť mladých ľudí, dôležité nie je len vytváranie pracovných miest, ale aj kvalita pracovných miest pre mládež. "Riešenie týchto pretrvávajúcich problémov na trhu práce a sociálnych výziev, ktorým čelia mladé ženy a muži, je rozhodujúce nielen pre dosiahnutie trvalo udržateľného a inkluzívneho rastu, ale aj pre budúcnosť práce a sociálnej kohézie," povedala Deborah Greenfieldová, zástupkyňa generálneho riaditeľa ILO.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies