Míting strany B.Bugára sa konal v mieste jeho bydliska v zaplnenej sále

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 07:48 • 2 min
Míting strany B.Bugára sa konal v mieste jeho bydliska v zaplnenej sále

Míting strany B. Bugára sa konal v mieste jeho bydliska v zaplnenej sále - Politika Predvolebný míting strany Most-Híd sa konal dnes večer v mieste trvalého bydliska lídra slovensko-maďarského politického zoskupenia Bélu Bugára v zaplnenom Mestskom kultúr

slovakia

left justify in out

img

Predvolebný míting strany Most-Híd sa konal dnes večer v mieste trvalého bydliska lídra slovensko-maďarského politického zoskupenia Bélu Bugára v zaplnenom Mestskom kultúrnom stredisku v Šamoríne. Kapacita miest na sedenie nestačila, viacerí museli celý program absolvovať po stojačky.
      Obecenstvo búrlivým potleskom odmenilo slovenských a maďarských umelcov, speváka Roba Opatovského, herca Štefana Skrúcaného, speváčku Kati Kovács a parodistickú skupinu Irigy Hónaljmirigy. "Neviem povedať, či všetci tu prítomní dajú vo voľbách svoj hlas strane Most-Híd, ale v každom prípade je tu dobrá atmosféra," konštatoval jeden z divákov. Jeho partnerka dodala, že neprišla na míting len kvôli vystúpeniam populárnych spevákov a skupín, ale sympatizuje aj s programom strany. Boli aj takí, ktorí potvrdili, že zaujímali ich hlavne účinkujúci. Ďalší respondent sa vyjadril, že pre neho je najdôležitejšie, že strana oslovuje občanov, pre ktorých je najdôležitejšie spolunažívanie väčšinového národa s národnostnými menšinami.
      V dvojjazyčnej hudobno-slovnej zostave okrem vyzdvihnutia dosiahnutých úspechov Bugár podčiarkol, že sa zlepšili v poslednom období slovensko-maďarské vzťahy, následne odpovedal na otázky obecenstva, ktoré sa týkali hlavne nových pracovných miest a nezamestnanosti.
      Na mítingu sa zúčastnil aj štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Arpád Érsek, ktorý považoval v regióne na Žitnom ostrove spustenie vlakovej dopravy spoločnosti RegioJet medzi prvoradé úlohy. "Prebieha politická kampaň, ale my sme nezabudli na prácu. Pre nás je veľmi dôležité, že 4. marca začnú premávať vlaky medzi Bratislavou a Komárnom cez Dunajskú Stredu. Som nesmierne rád, že sa nám podarilo dodržať termín," konštatoval s tým, že do mesiaca na väčších staniciach budú hotové aj parkoviská. Dodal, že v súčasnosti cestná doprava medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou je nesmierne zlá. "Myslím, si, že ľudia sa rýchle naučia zaparkovať svoje autá, nastúpiť do vlaku a vystúpiť v hlavnom meste," zdôraznil. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies