Miroslav Lajčák rokoval o slovenskom predsedníctve v OBSE

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 17:36 • 2 min
Miroslav Lajčák rokoval o slovenskom predsedníctve v OBSE

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky a úradujúci predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Miroslav Lajčák rokoval vo štvrtok v Bratislave s prvým námestníkom ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Vladimirom Titovom. O tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

slovakia

left justify in out

"Hlavnou témou ich diskusie boli aktuálne otázky slovenského predsedníctva v OBSE a jeho snaha o posilnenie úlohy organizácie pri riešení konfliktov. Prioritnú pozornosť v tomto smere venovali situácii na východe a juhovýchode Ukrajiny, ako aj možnostiam zlepšenia životných podmienok obyvateľov v ďalších konfliktných oblastiach,” informoval rezort diplomacie.

 

 

Lajčák informoval Titova aj o výsledkoch svojich ciest do účastníckych krajín OBSE vrátane ostatnej návštevy troch štátov strednej Ázie.

 

Partneri rokovali aj o možnostiach ďalšieho rozvoja dvojstranných vzťahov. „Slovensko má záujem o prehlbovanie partnerskej spolupráce s dôrazom na hospodársku, investičnú a obchodnú oblasť. Potenciál však vidíme takisto v prehĺbení kooperácie na pôde medzinárodných organizácií," uviedol Lajčák, ktorý s Titovom diskutoval aj o aktuálnych medzinárodnopolitických otázkach, vrátane vývoja v regióne strednej a východnej Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona