Indickí colníci zhabali zlato cestujúcemu, ktorý ho pašoval v konečníku

NETKY.SK • 17 August 2023, 09:46 • 2 min
Indickí colníci zhabali zlato cestujúcemu, ktorý ho pašoval v konečníku

Dubai-Pašerákovi sa netypický prenos tovaru nevyplatil

slovakia

left justify in out

Vynaliezavosť ľudí niekedy nemá konca. Zvlášť to platí vtedy, ak niekto potrebuje dostať utajovaný tovar cez štátne hranice. Pašeráci majú svoje "tajné zbrane", ktorými sa snažia odvrátiť pozornosť colnej služby. Ako to poznáme z filmov, väčšinou pašerákov odhalí práve ohromná snaha byť "neviditeľný". V súčasnej dobe však už colníkom pomáhajú technologické vymoženosti, pri ktorých pašeráci veľkú šancu nemajú. Tak, ako sa to nedávno stalo na indickom letisku. Tamojší colníci odhalili pašeráka so zlatom v konečníku.

 

Indickí colníci zaistili takmer 1000 gramov zlata cestujúcemu na linke Emirates z Dubaja. Ten dômyselne ukryl "zlatý" kontraband vo svojom konečníku.
Nedeklarované zlato v hodnote takmer 50 000 dolárov sa našlo ukryté u pasažiera, ktorý cestoval do Chennai, informovali v stredu úrady na Twitteri. Po prijatí informácií zadržali leteckí colníci neznámu osobu a našli tri zväzky zlatej pasty. Celkovo zaistili 936 gramov zlata a osobu zadržali.

Podobný pokus o pašovanie sa stal aj minulý mesiac. Vtedy sa cestujúci z Dubaja tiež pokúsil prepašovať 300 gramov zlata rovnakým spôsobom.
Neznáma osoba bola prichytená aj s nedeklarovanou elektronikou, cigaretami a alkoholom v hodnote 18 000 dolárov, informuje Alarabyia.

 

Medzitým, začiatkom tohto mesiaca indickí colníci zhabali takmer 1000 gramov zlata, ktoré bolo ukryté v potrubí sedadla z lietadla, ktoré priletelo do Dillí z Abú Zabí. Nedeklarovaná zlatá pasta sa našla ukrytá v lietadle, ktoré pristálo na medzinárodnom letisku Indiry Gandhiovej v Dillí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
Alarabyia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies