Béla
Bugár

Zuzana
Čapútová

Eduard
Chmelár

Štefan
Harabin

Marian
Kotleba

Milan
Krajniak

František
Mikloško

Rober
Mistrík

Róber
Švec

Bohumila
Tauchmannová

Juraj
Zábojník

Maroš
Šefčovič

Ivan
Zuzula

Jozef
Menyhárt

Martin
Daňo
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
20. feb. 2019Lívia
BratislavaBratislava 11°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
23.07.2018 09:00 Gurmán
Grilované ovocie - rýchla delikatesa
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
23.07.2018 09:00 Gurmán

Grilované ovocie - rýchla delikatesa



BRATISLAVA - Každý kúsok ovocia bude chutiť úžasne, keď ho na pár minút položíte na rozpálený gril. Proces karamelizácie zabezpečí nielen krásne sfarbenie, ale zintenzívni sladkú chuť ovocia. K dokonalému chuťovému zážitku vedú drobnosti ako škoricový cukor, kvapka alkoholu, nasekané oriešky či kopček vanilkovej zmrzliny. Poďte sa s nami inšpirovať, ako obohatiť grilovačkové menu o famózne ovocné pochúťky.


Grilované jablká s plnkou a zmrzlinou

 

Suroviny:

4 ks jablko, 250 g tvaroh, 2 ks žĺtok, 1 ks bielok, 2 ks vanilkový cukor, 2 PL krupicový cukor, trochu citrónová kôra, 1 KL citrónová šťava, 1 PL maizena, 50 g mandľové lupienky, 200 ml vanilková zmrzlina

 

Postup:

Jablká poriadne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou. Vrchnú časť jabĺk odrežeme, odložíme nabok a vnútro vydlabeme. K tvarohu primiešame žĺtky, citrónovú kôru, vanilkový cukor a premiešame. Ďalej pridáme maizenu, vyšľahaný tuhý sneh z bielkov s krupicovým cukrom. Zmes premiešame a naplníme ňou pripravené jablká. Jablká preložíme do ohňovzdornej misy, pridáme odrezané časti a pri nižšej teplote grilujeme dozlatista. Medzitým si na suchej panvici opražíme mandľové lupienky. Grilované jablká posypeme mandľovými lupienkami a podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Ihneď podávame.

 

 

Grilované ovocie s marshmallow

 

Suroviny:

4 PL med, 3 PL pomarančová šťava, trochu pomarančová kôra, 1 KL mletý zázvor, 1 KL rum, 500 g
ovocie, 1 balíček marshmallow

 

Postup:
Drevené špajle namočíme na pol hodinu do vody, aby trochu zmäkli. Do panvice dáme med, citrónovú šťavu, kôru, mletý zázvor, rum a varíme približne 5 minút. Ovocie umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a striedavo ho napichujeme na špajle spolu s marshmallow. Ovocie položíme na rozpálený gril a potierame ho pripravenou marinádou. Grilujeme približne 7 minút a podávame horúce napríklad so zmrzlinou.

 

 

Grilované medové banány s orechmi

 

Suroviny:

4 ks banán, podľa chuti vlašské orechy, podľa chuti med

 

Postup:
Banány ošúpeme a pozdĺžne ich prekrojíme. Uložíme ich na gril a grilujeme zo všetkých strán. Hotové grilované banány uložíme na teplé taniere, polejeme medom a posypeme polovičkami vlašských orechov.

 

 

Grilované škoricové hrušky

 

Suroviny:

500 g hruška, podľa chuti škoricový cukor

 

Postup:
Hrušky umyjeme a osušíme. Pokrájame na ich na tenké plátky, ktoré uložíme na gril a grilujeme ich z oboch strán. Hotové grilované hrušky posypeme škoricovým cukrom.

 

 

Grilovaný ananás

 

Suroviny:

1 ks ananás, 3 PL rum, 4 PL med, 64 g maslo, 1/4 KL mleté nové korenie, 4 PL krupicový cukor, 1 ks citrónová kôra, 6 lístky mäta

 

Postup:
Ananás olúpime, aj spodnú časť a potom nožom odkrojte šupku a malým nožíkom vyrežeme očká. Ananás rozkrojíme. Rum, med, máslo a nové korenie prešľahajte v mise. Pridajte ananás a všetko premiešajte tak, aby sa ananás v zmesi obalil. Do cukru dajte všetky ostatné ingrediencie a premiešajte v mixéri. Rozohrejte gril a zľahka ho premažte olejom. Jednotlivé diely ananásu grilujte zhruba 2 minúty. Podávajte s mätovým cukrom.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 

 



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok