Ministerstvo spravodlivosti USA začalo vyšetrovanie manipulácie cien Bitcoinu a Etherea

NETKY.SK • 26 Máj 2018, 21:45 • 2 min
Ministerstvo spravodlivosti USA začalo vyšetrovanie manipulácie cien Bitcoinu a Etherea

WASHINGTON, D.C. – Ministerstvo spravodlivosti USA začalo vyšetrovanie vo veci manipulácie cien Bitcoinu (BTC) a Etherea (ETH) obchodníkmi s kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie, ktoré vedú americkí federálni prokurátori a Americká komisia pre terminované obchody s komoditami (CFTC), sa zameria na to, ako mohli obchodníci ovplyvňovať ceny nelegálnymi aktivitami ako spoofing a wash trading.

 

img

 

Pri spoofingu je vytvorený veľký počet objednávok, ktoré sa následne zrušia. Tento jav sa objavil v obchodovaní s kryptomenami už skôr, keď neznámy obchodník alebo obchodníci zadali niekoľko objednávok vo výške jeden milión dolárov bez toho, aby boli dokončené. Pri wash tradingu obchodník nakupuje vlastné objednávky, čím vytvára ilúziu dopytu na trhu s cieľom prilákať viac kupujúcich.

 

img

 

Americká komisia pre cenné papiere (SEC) začala svoje vlastné vyšetrovanie v oblasti kryptomien ešte v marci tohto roku. Nedávno americkí a kanadskí regulátori oznámili "Operáciu Crypto Sweep", čo je spoločné úsilie o odstránenie podvodných investičných schém.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies