Ministerstvo kultúry SR: Kultúra v regiónoch patrí k prioritám

NETKY.SK • 9 December 2023, 10:29 • 2 min
Ministerstvo kultúry SR: Kultúra v regiónoch patrí k prioritám

Štátny tajomník navštíl tento týždeň Zvolenský zámok a Štátnu vedeckú knižnicu v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Ministerstva kulŕy SR Mário Maruška včera navštívil Zvolenský zámok, kde si s vedením prešiel jednotlivé pracoviská, uvádza tlaćová správ ministerstva.

„Zhodli sme sa na potrebe rekonštrukcie, avšak s prihliadnutím na aktuálne finančné možnosti rezortu kultúry,“ uviedol s dôrazom, že tento historický objekt patrí medzi skvosty slovenských pamiatok a zaslúži si adekvátnu pozornosť.

Vo štvrtok štátny tajomník navštívil Štátnu vedeckú knižnicu v Banskej Bystrici. „Na stretnutí s vedením knižnice sme sa zhodli, že pracovisko je jedným z dôležitých pilierov pre vedeckú a kultúrnu oblasť v regióne,“ uviedol po stretnutí s riaditeľkou Oľgou Doktorovou. 

„Skutočne oceňujem kvalitu aktuálne poskytovaných služieb a v mene rezortu kultúry som na stretnutí vyjadril jednoznačnú podporu pre ďalší rozvoj a napredovanie,“ zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Mário Matuška s Oľgou Doktorovou počas stretnutia, (www.culture.gov.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies