Kardinál Becciu sa postavil pred vatikánsky súd!

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 13:24 • 2 min
Kardinál Becciu sa postavil pred vatikánsky súd!

Giovanni Angelo Becciu je spájaný s finančným škandálom. Okrem neho sú obžalovaní dvaja úradníci Štátneho sekretariátu a talianski podnikatelia.

slovakia

left justify in out

Sudca vo Vatikáne obžaloval dňa 3. júla desať osôb vrátane kardinála Becciu zo sprenevery, vydierania, podvodov a zneužívania úradu za kúpu nehnuteľností v londýnskej štvrti Chelsea. Suma bola vyčíslená na 350 miliónov eur. 

 

img

 

Po takmer dvoch rokoch vyšetrovania vzniesol vatikánsky sudca žalobu voči všetkým osobám, ktoré boli do prípadu zapojené. 

 

Od roku 2018 bol Giovanni Becciu kardinálom. Do tejto hodnosti ho menoval osobne pápež František. Zároveň je však najvyšším cirkevným predstaviteľom, ktorý čelí súdnemu procesu za spreneveru. 

 

img

 

Minulý rok v septembri bol však Becciu z funkcie odvolaný prefektom Kongregácie pre kauzy svätých. Dôvodom bolo podozrenie, že okráda Vatikán v prospech svojich súrodencov. Poskytoval im financie z prostriedkov, ktoré boli určené na charitu. 

 

 








 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies