Najvyšší súd zamietol stažnosť prokuratúry proti nerozšíreniu dôvodov väzby Moniky Jankovskej

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 06:21 • 2 min
Najvyšší súd zamietol stažnosť prokuratúry proti nerozšíreniu dôvodov väzby Moniky Jankovskej

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodnú sťažnosť Úradu špeciálnej prokuratúry proti uzneseniu Špecializovaného trestného sudu z 23.apríla, ktorým bolo rozhodnuté, že sa nemenia dôvody väzby u bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej a bývalého sudcu Richarda Molnára.

slovakia

left justify in out

Súd nezistil vecný dôvod na prokurátorom navrhované rozšírenie dôvodov väzby u dotyčných osôb v rámci kauzy Víchrica. Skorším rozhodnutím súdu bola totiž u oboch väzba nahradená prijatím peňažných záruk a dohľadom probačného a mediačného úradníka.

 

img

Moniku Jankovskú a bývalého sudcu Richarda Molnára zadržali v marci 2020 v rámci akcie Búrka, ktorá bola zameraná na korupčnú trestnú činnosť sudcov. Moniku Jankovskú. po prepustení z väzby Špecializovaným trestným súdom vzal do väzby Krajský súd v Trnave. Dôvodom je kauza známa ako Fatima. Monika Jankovská mala v minulosti pomôcť získať členovi skupiny sýkorovci Petrovi Čongrádymu nehnuteľnosť v Trenčíne za úplatok tri milióny slovenských korún. Jankovská je momentálne umiestnená vo väzenskej nemocnici v Trenčíne.

 

Mohlo by vás zaujímať: Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör daroval bývalej štátnej tajomníčke Monike Jankovskej telefón, podľa sudcu Buvalu mohlo ísť o trestný čin korupcie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies