Aká je jeseň v Bratislave ? Plná farieb , vína a chutí

NETKY.SK • 1 Október 2023, 13:00 • 2 min
Aká  je jeseň  v Bratislave ? Plná  farieb , vína a chutí

Ak túžite zažiť pravú jesennú atmosféru v Bratislave, navštívte niektoré z mnohých slávností vína – vinobraní. V septembri sú každý rok v rôznych mestských častiach aj v Malokarpatskom regióne. Okrem vína spoznáte tiež pravú chuť domácich špecialít. Súčasťou vinobraní sú hudobné a tanečné vystúpenia i rôzne zábavné aktivity pre deti. Rozmanité oslavy úrody v rôznych obmenách sú pre Bratislavu a okolie typické celú jeseň.

slovakia

left justify in out

Jeseň je v Bratislave farebná a má jedinečnú atmosféru. S pohárom vína v ruke, skvelým jedlom a bohatou ponukou kultúrnych podujatí zabudnete na sychravé počasie a objavíte čaro tohto ročného obdobia.

 

Tie najlepšie vína dopestované na Slovensku ochutnáte v Národnom salóne vín v centre Bratislavy. Každý rok odborníci vyberú stovku najlepších vín z celého Slovenska, ktoré potom návštevníci môžu ochutnávať počas špecializovaných degustačných programov v historickej pivnici Apponyiho paláca.
Ak chcete preniknúť hlbšie do chutí vinárskych špecialít bratislavského regiónu, vyberte sa na večeru mimo centra, do hotela Matyšák známej vinárskej rodiny. Určite si vyberiete z unikátnej archívnej pivnice so 45-tisícmi fľašami vína. Ako chutia dnešné vína vyrobené z hrozna, ktoré sa urodilo priamo na úbočiach nad Bratislavou, zistíte aj vo vínotékach Vínimka na Ventúrskej ulici či Wine not? na Hlavnom námestí.

JESENNÉ POCHÚŤKY A TRADIČNÁ PREŠPORSKÁ KUCHYŇA

Najväčším jesenným lákadlom, na ktoré nedočkavo čakajú domáci celý rok, je husacina. Dozlatista upečené lahodné mäsko, dusená kapusta a zemiakové lokše sú delikatesy, ktoré nikto neodmietne. Malé mestečko Slovenský Grob v blízkosti Bratislavy je kráľovstvom husaciny. Nachádza sa tu viac ako dvadsať hostincov a reštaurácií, v ktorých môžete túto lahôdku ochutnať. Od roku 2016 má „jej veličenstvo“ hus na námestí aj svoju obriu, takmer trojmetrovú sochu.
Na bohatú ponuku husacích a kačacích jedál sa oplatí zájsť aj do reštaurácie Leberfinger pri Sade Janka Kráľa pri Dunaji, kde okrem husi môžete ochutnať pravú prešporskú kuchyňu. O tú nie je núdza ani v centre Bratislavy, kde miestne špeciality potešia nejedného labužníka.

Bratislava je dnes priestorom, kde môžete obdivovať umenie špičkových hudobníkov, výnimočné umelecké diela či predstavenia známych hercov. Stačí si len vybrať z bohatej ponuky galérií, divadiel alebo koncertov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies