Rusko chce plne obnoviť svoje vzťahy s USA

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 07:05 • 2 min
Rusko chce plne obnoviť svoje vzťahy s USA

SOČI - Ruský prezident Vladimir Putin včera vyhlásil, že má záujem na úplnom obnovení rusko-amerických vzťahov.

slovakia

left justify in out

Vladimir Putin sa včera v Soči stretol s Mikeom Pompeom a vyjadril sa tak pri tejto príležitosti. "Bol by som veľmi rád, ak by vaša návšteva Ruska pomohla rusko-americkým vzťahom a podporila ich rozvoj," vyhlásil Putin.

 

Putin sa vrátil aj k správe amerického osobitného vyšetrovateľa Roberta Muellera, ktorý preveroval zásahy Ruska do amerických prezidentských volieb z roku 2016. "Napriek nezvyčajnej podstate komisie pán Mueller vykonal celkom objektívne vyšetrovanie a potvrdil absenciu akejkoľvek spolupráce medzi americkou administratívou a Ruskom," uviedol. Ako uviedol Vladimir Putin, Moskva akékoľvek obvinenia o zasahovaní do volieb od začiatka kategoricky odmietala. O zlepšenie americko-ruských vzťahov má záujem aj samotný prezident Trump. Svojmu ruskému náprotivku Sergejovi Lavrovovi to povedal Pompeo.

 

img

 

Pompeo hovoril aj v mene Donalda Trumpa a zdôraznil, že chce, aby "obe naše krajiny boli úspešnejšie, a - úprimne -, aby bol úspešnejší celý svet". "Prezident Trump chce spraviť všetko, čo môžeme, a požiadal ma, aby som sem pricestoval a odovzdal jeho odkaz," uviedol americký minister zahraničných vecí. "Časť našej komunikácie je excelentná - o Severnej Kórei, Afganistane či spoločnom boji proti terorizmu. Toto sú veci, na ktorých môžeme stavať," dodal.

 

"Pred niekoľkými dňami som mal tú česť telefonicky hovoriť s prezidentom Spojených štátov. Nadobudol som pocit, že Donald Trump je naklonený obnoveniu rusko-amerických vzťahov, kontaktov a spoločnému riešeniu problémov, ktoré sú naším spoločným záujmom," vyjadril sa Putin. "My sme opakovane vyhlásili, že chceme plne obnoviť vzájomné vzťahy. Dúfam, že teraz sa pre to vytvoria vhodné podmienky," potvrdil ruský prezident.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies