Vakcína AstraZeneca by mohla dostať zelenú už koncom januára. Spoločnosť však ohlásila problémy pri jej výrobe

NETKY.SK • 23 Január 2021, 12:08 • 2 min
Vakcína AstraZeneca by mohla dostať zelenú už koncom januára. Spoločnosť však ohlásila problémy pri jej výrobe

BRATISLAVA - Po konzorciu Pfizer a BioNTech upozornil na problémy s dodávaním vakcín proti ochoreniu COVID-19 do Európskej únie ďalší výrobca - spoločnosť AstraZeneca, ktorá očkovaciu látku vyvinula v spolupráci s Oxfordskou univerzitou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom spravodajský portál BBC. Ako uviedli predstavitelia firmy AstraZeneca, problémy s výrobou sa odzrkadlia v nižšom počte počiatočných dávok, než bol pôvodný plán.

 

Predstavitelia Európskej únie zatiaľ oficiálne nepotvrdili, o koľko sa zníži počet dávok pre občanov „európskej dvadsaťsedmičky“.

 

Prečítajte si viac: Minister Krajčí potvrdil, že situácia s koronavírusom sa na Slovensku zlepšuje

Vakcínu od firmy AstraZeneca a Oxfordskej univerziry ešte v EÚ neschválili príslušné regulačné úrady, ale očakáva sa, že „zelenú“ dostane koncom januára.

 

img

Rakúske médiá medzičasom informovali, že krajina dostane do konca marca od spoločnosti AstraZeneca iba 600-tisíc namiesto plánovaných dvoch miliónov dávok. Zvyšných 1,4 milióna dávok by malo prísť v apríli.

 

Mohlo by vás zaujímať: Slovensko bude vedieť zaočkovať až 85 percent dospelej populácie. Krajčí pripustil jednu dôležitú vec!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies