Prezidentka sa aj takto poďakovala za pomoc v Prešove, ale aj za záchranu dieťaťa

NETKY.SK • 26 November 2020, 17:30 • 2 min
Prezidentka sa aj takto poďakovala za pomoc v Prešove, ale aj za záchranu dieťaťa

Zuzana Čaputová ocenila vojakov, ktorí sa výraznou mierou pričinili pri tragédii na Mukačevskej ulici v Prešove. No nielen ich.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu si uvedomuje, aké obrovské bolo úsilie všetkých, ktorí pomáhali počas výbuchu plynu v bytovke. Je priam prirodzené, že vojenský čin roka patrí práve vojakom zasahujúcim po udalosti zo začiatku decembra 2019.

 

„Oceneným v kategórii Záchrana života sa za minulý rok stal kolektív Práporu ISTAR Prešov, ktorý bol medzi prvými nasadenými príslušníkmi ozbrojených síl po výbuchu bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove,“ napísala prezidentka na sociálnej sieti. V prejave povedala aj nasledovné slová:

 

 

Ocenenie za pomoc verejnosti si odnáša rotmajster Michal HOLBÍK. Tento veliaci poddôstojník čaty Čestnej stráže Ozbrojených síl SR sa činil zaujímavým dielom. „Spolu s kolegami založil finančnú zbierku, v ktorej sa podarilo vyzbierať nemalé finančné prostriedky na pomoc konkrétnym rodinám v núdzi,“ vysvetlila Čaputová.

 

Hlavná veliteľka Ozbrojených síl ocenila v kategórii Služba vlasti rotnú Ivanu Krivošovú. Tá pomohla v boji proti diskriminácii marginalizovaných skupín. Pracovala v rómskej osade, kde, ako dodáva prezidentka, „väčšina zdravotníckeho personálu okresu Spišská Nová Ves odmietala poskytnúť pomoc pacientom“.

 

Práve tu zohrala dôležitú úlohu Krivošíková, čo prezidentka výrazne ocenila. „Zachránila život malého dieťaťa po tom, čo mu poskytla základnú zdravotnú starostlivosť a zabezpečila okamžitý transport do nemocnice,“ vysvetlila hlava štátu.

 

 

Ďalšou kategóriou, v ktorej veliteľka ozbrojených síl pochválila za prácu, bola kategória s názvom Priateľ armády. Tu ocenila Vojenskú podpornú nadáciu. Pomáhali totiž vojakom, ale pôsobili aj v prospech „zamestnancov rezortu obrany v zložitých situáciách nad rámec zabezpečenia, či oficiálnych možností zo strany štátu“.

 

Títo ocenení mohli v štvrtok dostali aj ocenenie v podobe návštevy prezidentky v Grassalkovichovom paláci. „Vážim si, že sa rozhodli zasvätiť svoj život službe vlasti a rovnako oceňujem, že okrem svojich povinností odvádzajú v prospech spoločnosti aj záslužnú prácu navyše,“ povedala dojatá Zuzana Čaputová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies