Minister školstva potvrdil plnú akreditáciu UVLF v Košiciach

NETKY.SK • 2 Marec 2017, 10:51 • 2 min
Minister školstva potvrdil plnú akreditáciu UVLF v Košiciach

KOŠICE – Záujemcovia o štúdium na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach už majú istotu, že môžu získať vzdelanie na plne akreditovanej univerzite. Uchádzačom o štúdium na univerzite ostáva na podanie prihlášok už len niekoľko dní. Posledným dňom na podanie prihlášky je 15. marec.

slovakia

left justify in out

Kancelárka univerzity  Ľudmila Kundríková uviedla, že minister školstva Peter Plavčan oficiálne oznámil rektorke univerzity Jane Mojžišovej, že Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie obhájila univerzitný status. Podľa Mojžišovej univerzite ako jedinej svojho druhu na Slovensku sa v priebehu vlaňajška podarilo výrazne etablovať na vnútroštátnej i medzinárodnej úrovni.

Oproti situácii spred roka sa situácia výrazne zmenila. Vlani vo februári  bola univerzita nútená verejnosti oznámiť, že pre akademický rok 2016/2017 nebude prijímať prihlášky na štúdium farmácie. Dôvodom bolo pozastavenie akreditácie školy, hrozilo jej odňatie univerzitného titulu, dokonca odborná degradácia. Škola bola vyzvaná na odstránenie nedostatkov, ktoré bránili v zachovaní jej dovtedajšieho začlenenia medzi univerzitné vysoké školy na Slovensku.

„Po roku enormnej snahy je situácia diametrálne odlišná. Vysoká škola prijala dostatočné opatrenia na odstránenie nedostatkov,“ zhrnula Akreditačná komisia na svojom 99. zasadnutí, ktoré sa konalo koncom januára 2017 v Bratislave. Zároveň odporučila ministerstvu školstva ponechať jej začlenenie medzi univerzitné vysoké školy.

„Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach za ostatné obdobie prešla veľký kus cesty ku kvalite. Obhájila svoje zaradenie medzi univerzitné vysoké školy v rámci národnej akreditácie a na základe výsledku medzinárodnej evalvácie a akreditácie bola zaradená medzi 12 najlepších veterinárskych vysokých škôl v Európe“, dodala rektorka Mojžišová. Univerzita sa podľa nej výrazne etablovala na slovenskom i európskom vzdelávacom trhu ako kvalitná a moderná inštitúcia. Rektorka, ktorá sa ujala vedenia univerzity v januári 2015, pripomenula prednosti štúdia na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie, medzi ktoré patrí nielen praktická výučba na špecializovaných klinikách, v univerzitnej lekárni a na školských farmách, ale aj v novootvorenej univerzitnej veterinárnej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies