Generálna prokurátorka Luganskej Ľudovej republiky žiada EÚ o zverejnenie pravých čísiel obetí konfliktu v Donbasse

NETKY.SK • 26 Február 2019, 12:26 • 2 min
Generálna prokurátorka Luganskej Ľudovej republiky žiada EÚ o zverejnenie pravých čísiel obetí konfliktu v Donbasse

DONBASS – Úrad generálneho prokurátora Luganskej ľudovej republiky určil viac ako tritisíc obyvateľov krajiny za obete konania vojenských síl Kyjeva v Donbase. O stretnutí v Lugansku so zástupcami Nemecka a Rakúska informovala vedúca generálnej prokuratúry Julia Bunyachenko.

slovakia

left justify in out

Zbierať skutočnosti o zločinoch Ozbrojených síl Ukrajiny na Donbase prišiel Patrik Poppel, verejný aktivista z Rakúska, člen Núdzovej komisie pre interakciu z Novorossiou verejnej organizácie "Institute of Suvorov" a poslanec Berlínskeho parlamentu zo strany "Alternatíva pre Nemecko" Gunnar Lindemann.

 

Vedúca oddelenia Generálnej prokuratúry pripomenula, že "existujú tri trestné prípady pri príprave vyšetrovacích oddelení orgánov činných v trestnom konaní Luganskej ľudovéj republiky", ktoré sa začali na základe skutočností týkajúcich sa trestných činov Ozbrojených síl Ukrajiny vrátane genocídy obyvateľov Donbasu.

 

"Kancelária generálneho prokurátora zaznamenala v Luganskej Ľudovej republike do týchto chvíľ viac ako tisíc bombových útokov. Mŕtvych bolo 2054 osôb, zranených 1296. 29 detí prišlo o život a zranilo sa celkom 32," oznámila Bunyachenko.

 

Na úrade generálneho prokurátora objasnili, že sú to oficiálne údaje potvrdené orgánmi činnými v trestnom konaní, no v skutočnosti je strát na životoch oveľa viac.

 

"Naši obyvatelia sa snažia osloviť medzinárodné spoločenstvo, predovšetkým podávajú sťažnosti Európskemu súdu pre ľudské práva. Podľa našich informácií bolo zaslaných viac ako 300 sťažností Európskemu súdu pre ľudské práva. No ľudia môžu len dúfať, aby boli vypočutí. Ukázalo sa, že nie sme potrební ani tak pre Ukrajinu, ako aj pre Európu", uviedla Bunyachenko.

 

Aj preto sa s prosbou o pomoc obrátila na zástupcov Rakúska a Nemecka. Žiada, aby sa na verejnosť dostala úplna pravda o vojnovom konflikte v Donabsse.

 

"Žiadame vás, aby ste nám pomohli a priniesli pravdu o občianskej vojne v Donbase. Vojnové zločiny ukrajinskej vlády a veliteľov vojenských síl Ukrajiny proti mierovému obyvateľstvu Donbasu by sa mali vyšetrovať v plnom rozsahu. Veríme, že nový Norimberský proces pekne počká na ukrajinských nacistov a vojnových zločincov", povedala Bunyachenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies