Cestárov na Orave aj Liptove potrápila snehová nádielka

NETKY.SK • 14 Máj 2019, 17:56 • 2 min
Cestárov na Orave aj Liptove potrápila snehová nádielka

ŽILINA – Do niektorých oblastí v Žilinskom kraji sa v utorok vrátila zima. Snehová nádielka zamestnala v ranných a dopoludňajších hodinách cestárov na Orave aj na Liptove. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej napadlo miestami až do 12 centimetrov snehu.

slovakia

left justify in out

„Traja zmrznutí muži Pankrác, Servác a Bonifác nezostali svojej povesti nič dlžní. Na Orave miestami napadlo do šesť centimetrov snehu, v horských oblastiach severnej Oravy aj viac ako desať centimetrov. V pohotovosti boli všetky strediská Správy ciest ŽSK Dolný Kubín, Námestovo a Trstená,“ uviedla Remencová.

 

Najkritickejšia situácia bola podľa hovorkyne na horských priechodoch Príslop a Malatiná, cestári však zasahovali aj v Oravskej Polhore, Oravskej Lesnej, v Zákamennom či Zuberci. Dokopy bolo vo výkone sedem cestárskych vozidiel, spolu najazdili takmer 500 kilometrov.

 

img

 

Husto snežilo i na Liptove. V stredisku Jasná v Demänovskej Doline napadlo podľa Remencovej do desať centimetrov snehu, na horskom priechode Čertovica až do 12 centimetrov.

 

V teréne boli tri cestárske vozidlá, cesty odhŕňali i posypávali. „Napriek hustému sneženiu sa im podarilo udržať premávku plynulú a cesty boli zjazdné. I naďalej zostáva zvýšený dohľad a cestári monitorujú horské priechody,“ uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona