Školskí odborári vítajú usmernenie Ministerstva školstva k výučbe telesnej výchovy od septembra

NETKY.SK • 29 Jún 2023, 16:30 • 2 min
Školskí odborári vítajú usmernenie Ministerstva školstva k výučbe telesnej výchovy od septembra

BRATISLAVA - Odborový zväz školstva víta usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pre základné a stredné školy k výučbe telesnej a športovej hodiny od septembra.

slovakia

left justify in out

Odborový zväz školstva víta usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pre základné a stredné školy k výučbe telesnej a športovej hodiny od septembra. Ako pre TASR uviedol predseda školských odborárov Pavel Ondek, očakáva, že do budúcna dôjde k nejakej zmene, ale štát musí väčší počet hodín telesnej výchovy finančne, personálne, ale aj materiálne zabezpečiť. "My sme za to, aby pohyb deti mali výraznejší, aby hodiny telesnej výchovy na školách boli tri aj štyri," povedal Ondek.

 

Ako doplnil, kritizovali najmä finančné a materiálne zabezpečenie, ale aj to, že niektoré školy na zvýšený počet hodín telesnej a športovej výchovy pre každú triedu nemajú vytvorené priestory. Podľa Ondeka v novele školského zákona sa uvádza, že sa majú odučiť najmenej tri hodiny telesnej a športovej výchovy na školu, nie na triedu. A v tom je problém. "To, čo je v zákone, každá jedna škola teraz spĺňa," povedal.

 

MŠVVaŠ SR pripravilo usmernenie pre základné a stredné školy k vyučovaniu telesnej výchovy od školského roka 2023/2024. Podľa ministra školstva Daniela Bútoru nie je potrebná zmena rámcových učebných plánov v štátnom vzdelávacom programe, na základe ktorého majú školy vypracované svoje školské vzdelávacie programy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies