Vytvorte zo svojho domova oázu pohody a pokoja

NETKY.SK • 25 August 2020, 09:58 • 2 min
Vytvorte zo svojho domova oázu pohody a pokoja

Všetci poznáme staré známe porekadlo: "Kto si ako ustelie, tak bude spať." Možno povedať, že to platí aj pri zariaďovaní domácnosti. Či už ide o kúpu novej sedacej súpravy, obývacej steny alebo doplnkov, mali by sme toto príslušenstvo dôkladne vyberať, keďže nejde o lacnú investíciu na krátky čas.

slovakia

left justify in out

Akú si vyberieme, na takú sa posadíme

Asi tušíte, o čom bude reč. Ako inak, o sedacích súpravách. Ak ste si už aspoň raz v živote zariaďovali vlastné bývanie, veľmi dobre viete, že výber sedacej súpravy je rovnako dôležitý ako napríklad výber obývacej steny.

 

Existujú isté pravidlá, ktorými je dobré sa riadiť ešte pred kúpou sedačky. V prvom rade si položme otázku: Akú veľkosť má mať sedacia súprava? Respektíve, ako veľkú sedačku si môžeme dovoliť vzhľadom na veľkosť obývačky? Ďalšia dôležitá vec – potrebujeme sedaciu súpravu s úložným priestorom alebo bez neho?

 

Rozkladaciu? Rohovú? To všetko sú podstatné faktory, ktoré by sme mali brať do úvahy.

 

Napokon príde na rad otázka materiálu, farby, vzoru a celkového dizajnu sedacej súpravy. To už je veľmi individuálne, pretože každý z nás má svoj osobitý štýl. V súčasnosti nie je o sedacie súpravy núdza, určite si dokážete vybrať z bohatej ponuky práve tú, ktorá bude kráľovnou vašej obývačky spoločne s obývacou stenou.

 

img

 

Mali by ladiť spolu

Už vyššie sme spomenuli dôležité kritériá pri výbere sedacej súpravy. Podobné pravidlá platia aj pre obývacie steny. Hoci ide o dva rozdielne typy nábytku, ale predsa majú niečo spoločné, a to farebné prevedenie. Obývacia stena by mala totiž farebne ladiť so sedacou súpravou, aby nepôsobila v miestnosti ako päsť na oko.

 

Čo sa týka rozmerov obývacej steny, opäť treba brať do úvahy veľkosť obývačky a čo všetko chceme v nej mať. Ak si chceme zariadiť domácu knižnicu alebo pracovný stolík, mali by sme tomu prispôsobiť aj veľkosť obývacej steny, aby jednotlivé kusy nábytku neboli natlačené na seba ako sardinky. Minimálne z estetického hľadiska by to nepôsobilo príliš vábivo.

 

img

 

A na záver to najpríjemnejšie

Pohľad na zariadený dom či byt rozhodne teší každého z nás. Veď po všetkej námahe, zariaďovaní a následnom upratovaní domácnosti máme radosť z výsledného efektu. Čo nám ostane na záver, sú už len príjemné "povinnosti", ako je skrášlenie príbytku rôznymi doplnkami a dekoráciami.

 

A k nim určite patria aj obrazy so zaujímavými motívmi. Pravdepodobne by sme nenašli domácnosť, ktorej steny by nezdobili obrazy. Mnohé gazdinky si dokonca vyberajú obrazy podľa jednotlivých miestností. Napríklad do kuchyne sa skvelo hodia obrazy s motívom ovocia či kávy, obývačku zasa môže skrášľovať zátišie, palmy, pláž a deti sa určite potešia obrazom s rôznymi animovanými postavičkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona