Zuzana Čaputová zapožičala vybraným vojenským útvarom a zväzkom bojové zástavy

NETKY.SK • 25 Máj 2021, 15:00 • 2 min
Zuzana Čaputová zapožičala vybraným vojenským útvarom a zväzkom bojové zástavy

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová dnes vybraným vojenským útvarom a zväzkom zapožičala vojenské zástavy.

slovakia

left justify in out

Urobila tak ako hlavná veliteľka Ozbrojených síl Slovenskej republiky. „Bojová zástava nie je v žiadnom prípade iba nejaký ozdobný predmet. Je predovšetkým stelesnením a symbolom toho, čo robí z ľudí v uniforme skutočných vojakov, príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Bojová zástava je symbolom morálnej cti a vojenskej statočnosti každej vojenskej jednotky. Žiaden iný cennejší ani vzácnejší symbol nemôže získať," uviedla Čaputová.

 

img

 

Prezidentka dodala, že povinnosťou jednotiek je bojovú zástavu chrániť. V mieri pred poškodením a v boji pred zničením. Uviedla, že slávnostný akt odovzdania zástav do rúk veliteľov vníma ako výnimočnú udalosť v živote prítomných jednotiek. „Zaslúžili ste si toto ocenenie svojím osobným nasadením a poctivou prácou, za čo Vám úprimne ďakujem," povedala prezidentka.

 

Prečítajte si tiež: Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť talianskemu prezidentovi

Čaputová dodala, že verí, že dnešné odovzdanie zapožičaných bojových zástav prispeje nielen k budovaniu vojenských tradícií, ale aj k posilneniu hrdosti každého profesionálneho vojaka na svoj vojenský útvar, ozbrojené sily a našu Slovenskú republiku. „Vážení príslušníci 1. mechanizovanej brigády Topoľčany, Samohybného delostreleckého oddielu Michalovce, Dopravného krídla Kuchyňa, Brigády riadenia vzdušných operácií Zvolen a Práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava, k zapožičaniu bojovej zástavy vám blahoželám," dodala Čaputová.

Zástavy dostal Samohybný delostrelecký oddiel Michalovce, Prápor radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava, 1. mechanizovaná brigáda Topoľčany, Brigáda riadenia vzdušných operácií Zvolen a Dopravné krídlo Kuchyňa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies