Veronika Zajícová na Ceste Za Slávou: v RFA nám sľubuje nezabudnuteľný zápas

NETKY.SK • 1 Marec 2024, 16:20 • 2 min
Veronika Zajícová na Ceste Za Slávou: v RFA nám  sľubuje nezabudnuteľný zápas

Krásna a talentovaná Veronika Zajícová, nám v špeciálnom rozhovore pre Netky.sk prezradila mnoho detailov a noviniek spolu s jej súčasnou prípravou na očakávaný zápas v organizácii RFA , už 9 Marca 2024 v športovej hale na Bratislavských Pasienkoch, ale aj o plánoch,snoch a budúcnosti v UFC.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Veroniku sme zastihli v dobrej nálade a mikrofónu sa chopil známy showman a fighter organizácie FNC Pali Hari ktorého hneď na úvod zaujímalo načo sa zameriava a aký je Veronikin tréner, ktorým nie je nikto iný ako ,,krstný otec,, slovenského MMA Ilja Skondric a tým pádom je mladá česká fighterka  v rukách skúsených borcov z OFA gymu, bez debaty jednému z najkvalitnejších čo česko-slovenská scéna ponúka.

 

Veronika nám iba potvrdila to čo je každému známe ,že Ilja sa zameriava úplne na všetko , či je to zem alebo postoj "v čom vidí že mám nejaké nedostatky, trénujeme zrovna to" potvrdzuje mladá zápasníčka a z odhodlaného pohľadu v jej očiach sme si istý že svojej súperke, 23 ročnej náhradníčke za pôvodnú Maďarku Bakk, Jane Vranskej jej premiéru v MMA pekne skomplikuje. Mimochodom len 20 ročná Zajícova, s profi skóre 2:1,  a aj keď má 2 prehry v rade, rozhodne  sa nedajte oklamať keďže je nielen majsterkou Európy v zmiešaných bojových umeniach v organizácii GAMMA ( Global Association of Mixed Martial Arts), ale aj 2 násobnou šampiónkou v boxe a navyše aj finalistka Miss Universe 2022. ( Sumár jej úspechov si môžete pozrieť nižšie v profile fightera).

Veľmi zaujímavý je aj fakt že Veronika mala v roku 2021 vážnu dopravnú nehodu , keď ju na prechode pre chodcov v Ostrave zrazil nepozorný vodič a spôsobil jej viaceré zranenia vrátane krvácania do mozgu. Mesiac bola hospitalizovaná na ARE v Ostrave a hneď potom sa intenzívne vrhla na trénovanie a práve už spomínanou majsterkou v GAMMA sa tak stala len neuveriteľných 10 mesiacov po nehode!

Jej posledný úspech bol len pred pár dňami v Rakúsku kde sa konali medzinárodné turnaje organizované WMAC World ( World Martial Arts Comitee), kde bola dokonca Veronika taká úspešná že sa jej podarilo získať suverénne najviac medailí a pásov vo viacerých váhových kategóriách a prezident organizácie Harald  Folladori ju za tento úspech ocenil špeciálnym čiernym pásom.  "Múj turnaj v Rakousku dopadl víc jak skvele, protože sem vyhrála 4 pásy, to byl vždycky múj sen, vyhrát jakýkoli, nejaký pás a do budoucna jich mít co nejvíce. Vybojovala sem tam 4 zlaté místa, 2 stříbrné a jednu bronzovou.“ Ohodnotila svoj výkon mladá bojovníčka a dodala že aj keď má 2 prehry , na akciu RFA je pripravená a necíti sa pod väčším tlakom.

Za zmienku ešte rozhodne stojí spomenúť že popri profesionálnej kariére sa Veronika venuje aj práci s hendikepovanými ľuďmi a v chránenej dielni svojich rodičov im tak pomáha rozvíjať sa a zapájať do rôznych aktivít. Jedným z Veronikiných hlavných cieľov je zmeniť predsudky a negatívne stereotypy často spájane so zdravotne postihnutými ľuďmi a práve jej prácou a komunikáciu s médiami sa snaží poukazovať na to že každý človek dokáže niečo spoločnosti priniesť, môže ju obohatiť  a tým pádom nám aj vo svete bojových športov dokazuje že skutočná sila tkvie v ľudskom srdci a že pomáhať tým najslabším a tým ktorý to potrebujú je tá najväčšia devíza a cnosť akú môže zápasník dosiahnuť. Veronika sa angažuje aj na pôde RFA a vďaka nej majú mladý ľudia so sociálne znevýhodneného prostredia možnosť získať lístky na galavečer zadarmo a užiť si tak svoje športové hviezdy v akcii.
 
Pozrite si náš rozhovor a dozviete sa viac podrobnosti o blížiacom sa zápase , kde zopár lístkov je stále dostupných na ticketportal.sk ....  Veronikin pohľad na svoju profesionálnu kariéru a najslávnejšiu organizáciu sveta UFC.

FIGHTER PROFILE
Meno: Veronika Zajícova
Vek: 20 rokov ( 26.November 2003)
Bydlisko: Krnov, Česká Republika
Výška: 164 cm
Váha: 55 kg ( MMA Catchweight,Flyweight)
Rozpätie rúk:

TITULY A ÚSPECHY

BOX / Kickbox
Majster ČR 2017 (do 48kg) (zároveň ocenená ako najtechnickejší boxer turnaja).
Majster ČR 2020. (do 51 kg)
Majstrovstvá ČR 2022 striebro
Majstrovstvá Európy 2020 bronz Kickbox
Majstrovstvá ČR 2023 Lowkick- zlato
Majstrovstvá ČR 2023 K1- zlato

Grappling
Majstrovstvá ČR 2023 NO-GI- zlato
Majstrovstvá Izraela 2023 NO-GI- zlato
Majstrovstvá Izraela 2023 GI- striebro
Zmiešané Bojové Umenia MMA

V roku 2022 zisk titulu svetovej  organizácie GAMMA European Champion MMA Championship 2022-Tbilisi-Gruzie, B11 Elite striking MMA.
Osobnosť roku 2022

Veronike Zajícovej  udelila športová komisia mesta Krnov ocenenie športovec roku 2022 a zároveň bola Veronika ocenená verejným hlasovaním, kde získala ocenenie osobnosť roku 2022.

Športovec roku 2022, Moravsko-sliezskeho kraja

Anketu Športovec Moravsko-sliezskeho kraja vyhlasuje Moravsko-sliezsky kraj spoločne s partnermi – Moravsko-sliezskou krajskou organizáciou Českej únie športu a Všešportovom kolégiu  Moravsko-sliezskeho kraja. A Veronike Zajícovej udelili ocenenie v kategórii "počin roku". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Ján Juan Síkoriak, Zdroj fot: FB Veronika zajícová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies