Militanti zabili na Sinaji 25 policajtov

NETKY.SK • 19 August 2013, 18:11 • 2 min
Militanti zabili na Sinaji 25 policajtov

KÁHIRA - Militanti zabili v pondelok na egyptskom Sinajskom polostrove 25 policajtov. Išlo pritom o najkrvavejší útok svojho druhu za uplynulé roky.

slovakia

left justify in out

Útočníci vypálili strely na dva autobusy vezúce policajtov v blízkosti mesta Rafah na hraniciach s Pásmom Gazy. Stalo sa tak len niekoľko hodín po tom, čo v policajnej väzbe zomrelo 37 stúpencov Moslimského bratstva. Incidenty sa odohrali v čase, keď šéf egyptskej armády varoval pred "násilnou" odpoveďou na nepokoje sužujúce najľudnatejšiu arabskú krajinu. Útok na Sinaji vyvolal obavy z návratu vlny násilností, ktoré otriasli Egyptom v 90. rokoch.

Krajina sa v súčasnosti zmieta v politickej kríze spojenej s krvavými udalosťami, ktoré si už vyžiadali vyše 800 obetí. Západné krajiny násilnosti odsúdili a hrozia zastavením miliárd dolárov pomoci. Saudská Arábia však v tejto súvislosti uviedla, že arabské štáty by takto vzniknutú medzeru vyplnili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies