Všetko, čo potrebujete vedieť o príspevkoch na rekreáciu zamestnancov a podpore športových aktivít detí.

NETKY.SK • 12 Máj 2023, 10:56 • 2 min
Všetko, čo potrebujete vedieť o príspevkoch na rekreáciu zamestnancov a podpore športových aktivít detí.

V dnešnej dobe sa stále viac a viac zamestnávateľov snaží podporovať svojich zamestnancov a ich rodiny v oblasti rekreácie a športovej aktivity. Jednou z možností, ktoré zamestnávatelia môžu ponúknuť svojim zamestnancom, sú príspevky na rekreáciu a športovú činnosť pre deti. Tieto príspevky sú určené pre zamestnancov, ktorí majú deti do 18 rokov veku a umožňujú im získať finančnú podporu na úhradu nákladov spojených s rekreáciou a športom ich detí.

slovakia

left justify in out

Ak ste zamestnancom a máte deti, môžete sa stať oprávnenými na získanie príspevkov na rekreáciu a športovú činnosť detí. Aby ste získali tieto príspevky, musíte sa riadiť určitými pravidlami a postupmi. Preto sme pre Vás pripravili niekoľko užitočných informácií.

Kto má nárok na príspevky?

Príspevky na rekreáciu a športovú činnosť sú určené pre zamestnancov, ktorí majú deti do 18 rokov veku a sú zapísané v systéme Sociálnej poisťovne. Tieto príspevky môžu získať zamestnanci, ktorí pravidelne platia zdravotné a sociálne poistenie. Príspevky sú poskytované na jedno dieťa a jeden zamestnanec môže požiadať o príspevok len raz za rok.

Aké aktivity sú podporované?

Príspevky sú určené na podporu športovej a rekreračnej činnosti pre deti. Patria sem napríklad návštevy plavárne, lyžiarske kurzy, letné tábory, kroužky alebo tréningy v športových kluboch. V prípade, že máte záujem o niektorú z týchto aktivít pre vaše dieťa, môžete si požiadať o príspevok na jej úhradu.

Aký je maximálny výška príspevku?

Maximálna výška príspevku na rekreáciu a športovú činnosť pre deti závisí od príjmu zamestnanca. V súčasnosti sa táto suma pohybuje okolo 56 eur mesačne. Príspevok sa poskytuje v podobe refundácie.

 

Ak ste zamestnávateľom, môžete sa rozhodnúť poskytnúť príspevky na rekreáciu zamestnancom ako súčasť benefitového balíka. Tieto príspevky nie sú povinné, ale môžu byť cenným nástrojom na získanie a udržanie zamestnancov. Okrem toho, že prispievajú k spokojnosti zamestnancov, príspevky na rekreáciu môžu mať aj daňové výhody.

Čo sú príspevky na rekreáciu zamestnancov?

Príspevky na rekreáciu zamestnancov sú finančné prostriedky, ktoré zamestnávateľ poskytuje svojim zamestnancom na rekreáciu. Tieto príspevky sú zvyčajne zahrnuté do celkového benefitového balíka zamestnancov a môžu sa využiť na rôzne rekrečné aktivity, ako sú dovolenky, športové podujatia alebo wellness procedúry.

Ako získať príspevky na rekreáciu zamestnancov?

Príspevky na rekreáciu zamestnancov sú zahrnuté do celkového benefitového balíka zamestnancov, ktorý poskytuje zamestnávateľ. Ak ste zamestnancom, obráťte sa na svojho personalistu, ktorý Vám poskytne podrobné informácie o príspevkoch na rekreáciu.

 

Kompletné informácie o Príspevkoch na rekreáciu zamestnancov a športovú činnosť dieťaťa získate na stránkach Finančnej správy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies