Migračná politika EÚ sa musí zmeniť, vyhlásil Orbánov poradca

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 10:05 • 2 min
Migračná politika EÚ sa musí zmeniť, vyhlásil Orbánov poradca

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda urobí všetko v záujme toho, aby dosiahla zmenu prístupu Európskej únie k migračnej politike, vyhlásil dnes vo verejnoprávnej televízii M1 poradca premiéra pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

"Treba skoncovať s tým, že hlavným politickým smerom únie je prijímanie, usadenie, integrácia a rozdelenie (migrantov). Treba sa sústrediť na dosiahnutie schopnosti Európy ochrániť svoje hranice a zabezpečenie kontroly na vonkajších hraniciach, ktorá by slúžila bezpečnostnému preverovaniu prichádzajúcich a zaručeniu bezpečnosti občanov EÚ," zdôraznil Bakondi.

 

Maďarská vláda podľa jeho slov súhlasí s politickým postojom Rakúska, že tzv. hotspoty na kontrolu prichádzajúcich migrantov treba zriadiť mimo územia únie a že k hraniciam treba pustiť už iba tých, ktorí boli bezpečnostne preverení, o ktorých sa vie, kto sú, prečo prichádzajú a že sú skutočne oprávnení na poskytnutie azylu.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) gon

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies