REPORTÁŽ: Bratislavská mestská časť Ružinov dostala darom tisícky nových rúšok

NETKY.SK • 26 Marec 2020, 16:29 • 2 min
REPORTÁŽ: Bratislavská mestská časť Ružinov dostala darom tisícky nových rúšok

BRATISLAVA - Bratislavský Ružinov môže svojim najstarším seniorom rozdistribuovať ďalších 3000 chirurgických rúšok. Mestská časť ich dostala v dnečných hodinách ako dar pre pomoc v čase šírenia nového koronavírusu v rámci spolupráce s iniciatívou MiddleCap Help.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Seniori sú prvoradí 

"Vážime si každú pomoc a dnes sme dostali obrovskú. Dostali sme 3000 rúšok, ktoré dobrovoľníci nabalia a budeme ich môcť v priebehu zajtrajška rozdistribuovať medzi seniorov starších ako 85 rokov, ktorých máme v Ružinove takmer 2500," uviedol pri preberaní daru starosta Ružinova Martin Chren s tým, že mestská časť už v stredu (25. 3.) doručila iné ochranné rúška najviac ohrozeným a najrizikovejším seniorom.

 

Kam poputujú nové rúška?

Doplnil, že ďalšie "veci" chystá samospráva cez víkend. "Sme radi, že aj takýmto spôsobom môžeme pomôcť nielen tejto mestskej časti," skonštatoval Michal Kviečinský z iniciatívy MiddleCap Help. Hlavnému mestu odovzdali 2000 rúšok, ďalších tisíc dostal Bratislavský kraj a niekoľko desiatok aj Poliklinika Ružinov. Snahou je podľa Kviečinského pomôcť najmä seniorom, detským pacientom a zdravotníkom.

 

img

 

Taxi ako rozvoz

Do pomoci je zároveň zapojená taxikárska spoločnosť Hopin, ktorá ochranné rúška pre seniorov rozváža. Mestská časť chce jej služby využiť aj pri rozvoze obedov či potravinových balíčkov, ktoré pripravuje pre seniorov a ľudí v karanténe. Takúto formu pomoci taxikári privítali. "Taxikári sú tiež ľudia a majú srdce. Uvítali to, nielen pre zárobok, ale aj preto, že môžu pomôcť, najmä najviac rizikovým obyvateľom," poznamenal Martin Baran zo spoločnosti.

 

img

 

Veľké gesto

Šéf ružinovskej samosprávy zároveň na sociálnej sieti informuje, že mestská časť dostala v týchto dňoch pomoc aj od vietnamskej komunity. "Veľmi príjemne nás prekvapili zástupcovia združenia vietnamskej komunity, ktorí nám priniesli balík pomoci - rúška, dezinfekčné prostriedky a ďalšie veci," píše Chren.

 

img

 

Pomoc aj v časti Nové Mesto 

Obdobným spôsobom sa dostalo pomoci napríklad aj Novému Mestu, združenie mestskej časti darovalo okrem rúšok aj rukavice či nádobky na dezinfekčné prostriedky. "Včera sme sa postarali o našich novomestských poštárov, ktorým sme rozdali 100 rúšok. Tým sme trochu vyčerpali naše zásoby. Ale ako sa hovorí – kto dá, ten dostane. A tak sa aj stalo," podotýka na sociálnej sieti novomestský starosta Rudolf Kusý.

 

img

 

Látka na výrobu rúšok 

Mestská časť zároveň dostala tiež 40 metrov látky. Tú od dneška začína distribuovať všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa jej prihlásili a budú z nej šiť rúška. Starosta verí, že takto zabezpečia aj rúška pre ďalších, ktorí ich potrebujú, nielen pre seniorov, ale napríklad aj zdravotníkom, policajtom, hasičom, predavačom či opatrovateľkám.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies