Až päť veľkokapacitných kontajnerov naplnil odpad z Vodného diela Žilina

NETKY.SK • 29 Apríl 2019, 17:11 • 2 min
Až päť veľkokapacitných kontajnerov naplnil odpad z Vodného diela Žilina

ŽILINA – Na Vodnom diele Žilina naplnili počas víkendového čistenia dobrovoľníci a vodohospodári z Vodohospodárskej výstavby, š. p. takmer päť veľkokapacitných kontajnerov. O tom informovala vedúca kancelárie generálneho riaditeľa Vodohospodárskej výstavby, š. p. Stela Ištvánfyová.

slovakia

left justify in out

"Jasne sme dali najavo, že nám na našom environmente prioritne záleží. Chceme priložiť ruku k dielu v prospech čistejšieho prostredia a čistejšej rieky, čím napomáhame aj k zlepšeniu podmienok pre ryby a živočíchy v okolí. Teší ma, že záujem o podujatie je veľký, za čo všetkým dobrovoľníkom úprimne ďakujem," povedal generálny riaditeľ Vodohospodárskej výstavby Daniel Kvocera a zároveň vyslovil presvedčenie, že problém s plastami v prírode sa bude znižovať aj vďaka zálohovaniu PET fliaš a plechoviek.

 

Upratovanie Vodného diela Žilina sa konalo v rámci mestského podujatia Vyčistime si naše mesto. Podľa jedného z hlavných organizátorov Karola Haasa z občianskeho združenia Eko Friendly sa na ňom zišli takmer tri stovky dobrovoľníkov.

 

"Podujatie organizujeme už tretí raz a na tomto ročníku sa na ňom podieľala okrem nás a Ekoncentra Lesopark aj atletická akadémia AKAZA. Dobrovoľníci prišli takmer z celej Žiliny, mali sme tu napríklad žiakov z ekokrúžku z miestnej základnej školy, ale aj dobrovoľníka z Trenčína, čo je veľmi príjemné zistenie," podotkol Haas.

 

"Po podujatí mohli dobrovoľníci nahliadnuť aj do útrob Vodného diela Žilina a pre záujemcov pripravili vodohospodári z Vodohospodárskej výstavby zaujímavú exkurziu," dodala Ištvánfyová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies